2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Propolis Nasıl Üretilir?

06-07-2023 15:09
Propolis Nasıl Üretilir?

Propolis nasıl üretilir sorusu, arıcılık sektöründe önemlidir. Arıların kovanlarını dış etkenlerden korumak amacıyla ürettiği propolis, günümüzde yaygın olarak tüketilmektedir. Gıda takviyesi olarak tüketilen bu ürün dolayısıyla arılar tarafından üretilmektedir. 

Propolis Nasıl Üretilir? Propolisin Üretim Süreci

Propolis nasıl üretilir sorusunun cevabı, belirli bir süreci kapsamaktadır. Bu üretim sürecinde öne çıkan üreticiler elbette işçi arılardır. Birçok işçi arı propolis maddesini ağaçların çiçeklerinden ve bazı bitki özlerinden toplayarak serüvene başlar. Toplanan öz, bitkiler tarafından salgılanan reçineler olarak bilinmektedir. Bu maddeyi salgılama amaçları ise bakteri ve soğuk gibi zarar verici etkilerden korunmaktır. İlkbahar aylarından itibaren propolis toplamaya başlayan arılar, kovana belirli miktarda propolis depolamaya başlar.

Arılar bitkilerdeki salgılanan bu reçineleri bacak, çene ve dilleri yardımıyla toplarlar. Kovana belirli miktarda taşınarak dış etkilerden korunma amaçlanır. Dolayısıyla bu madde taşındıktan sonra kovandaki istenmeyen boşluklara arılar tarafından uygulanır. Bariyer görevi gören reçinemsi madde, sertleşerek kovanın daha dayanıklı olmasını sağlar. Diğer yandan bu üretim sürecinde arılar için propolis üretiminde birçok kaynak vardır. Özellikle de çam, kavak, meşe, erik, ıhlamur, söğüt, fındık ve at kestanesi gibi ağaçlardan elde edilmektedir.

propolis nasil tuketilir

Propolis Nasıl Tüketilir?

Arıların, etkili üretim sürecinden elde edilen propolis nasıl tüketilir veya tüketilir mi gibi soruları merak edilmektedir. Ham haldeyken propolis tüketimi neredeyse imkânsız ve sağlıksız olduğu için bu şekilde tüketilmemektedir. Propolisin tüketimi, genellikle takviye edici gıda olarak kullanımıyla yaygındır. Dolayısıyla tüketim için uygun olan propolis formları şu şekildedir:

· Propolis sprey

· Propolis kapsül

· Propolis damla

· Arı sütlü karışım propolis

· Propolis özü

Tüm bunlar propolisin gıda takviyesi için uygun tüketim formlarıdır. Toros Dağı Bal, işçi arılar tarafından özenle üretilen propolis maddesini tüketilebilir şekle getirerek farklı ürünler sunmaktadır. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.