2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Pankek Tarifi

23-12-2022 11:21
Pankek Tarifi

Pankek tarifi son zamanlarda en çok aranan tarifler arasındadır. Hem çocuk hem de büyük herkesin severek tükettiği bu tarifi denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Pankek oldukça çeşitli bir yiyecektir. İster tatlı ister tuzlu olacak hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda üzerine dilediğinizi sürebilir ve farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Özellikle de çocuklarınızın çok seveceği bu tarifi öğrenerek onlara kahvaltıda pankekler hazırlayabilirsiniz. Özellikle de bal ve çikolata ezmesi ile beraber tüketildiğinde pankekler gerçekten inanılmaz lezzetli.

 

Pankek Tarifi

Pankek tarifi için bir pankek tavası gerekmektedir. Omlet tavası da aynı işlevi görmektedir. Pankeki pişirirken tavaya yapışmaması için mutlaka tavayı önceden yağlamak önemlidir. Aksi durumda pankek hamuru tavaya yapışabilir. Bu durum da bulaşık esnasında sizi zorlayabilir. Hem yapılışı kolay olan hem de yemesi zevkli olan bu tarifi denemek için şimdi tam zamanı. Hadi şimdi hep beraber pankek için gerekli olan malzemelere bir göz atalım.

Pankek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Pankek tarifi için gereken malzemeler aşağıda sıralandığı gibidir;

· 2 adet yumurta

· 3 yemek kaşığı şeker

· 1 su bardağı süt

· 2 yemek kaşığı sıvı yağ

· 1,5 su bardağı un

· 1 paket kabartma tozu

· 1 paket vanilin

Pankek Tarifi Hazırlanışı

Pankek için ilk olarak yumurta ve şekeri bir araya getirerek iyice çırpıyoruz. Şekerin yumurta içerisinde iyice erimiş olması lezzetli pankekler elde etmeniz için önemlidir. Daha sonra sütü ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. En son un, kabartma tozu ve vanilini iyice süzgeçten geçirdikten sonra ekliyoruz. Pankek hamurunun tavada topaklanmaması için toz ürünlerin süzgeçten geçmesi önemlidir. Eğer kakaolu pankek hamuru elde etmek isterseniz karışımın bir kısmına kakao da ekleyebilir ve koyu renkli pankekler de elde edebilirsiniz.

Pankek Nasıl Pişirilir?

Pankek tarifini iyice anladıysanız pişirmeye geçebiliriz. Pankek pişirmek aslında oldukça kolaydır. İlk olarka tavayı iyice yağlayıp ısıtıyoruz. Daha sonra çok pankeki hangi boyutta yapacağınıza göre kepçe seçmelisiniz. Eğer ufak pankekler yapacaksanız az miktarda hamuru tavaya bölerek koymalısınız. Büyük pankekler için bir büyük kepçe içerisine hamuru alıp tavaya iyice eşit bir şekilde yaymalısınız. Tavaya koyduğunuz pankek birkaç dakikada hemen pişecektir. Piştikten sonra arkasını çevirip aynı oranda orayı da pişirebilirsiniz. Pişirme oranını sevdiğiniz gibi oranlayabilirsiniz.

Pankek Sunum Önerileri

Pankek için çok fazla sunum önerimiz var. İster meyve ile süsleyin isterseniz de çeşitli meyve sosları ile tatlandırın. Fakat güzel bir pankek için bal olmazsa olmaz. Bal ve tereyağı ile geleneksel bir pankek sunumu hazırlayabilirsiniz. Toros Dağı Bal olarak ürettiğimiz organik ballar pankek ile bir araya gelince harika lezzetler ortaya çıkarıyor. Siz de bu muhteşem pankek tarifini bal ile birleştirmek istiyorsanız hemen ürünlerimize göz atabilir ve aromalı balları deneyebilirsiniz. Kahvaltılarınızda pankek ve bal ikilisini denemek için şimdi tam sırası!

Hemen Doğal Bal ürünlerine göz at!

Daha fazla bu tarz içerikler için blog sitemizi ziyaret edebilirsiniz. torosdagihoney.com


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.