2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Mucizevi Besin Bal Hakkında Bilgiler

08-06-2023 12:56
Mucizevi Besin Bal Hakkında Bilgiler

Mucizevi besin bal denilince ilk akla gelen bilgi bu bal türünün özsuyundan üretilmesidir. Bu bal türü meşe ağacı palamutunun meydana getirdiği özsuyu sayesinde oluşmaktadır. Arıların bu özsuyunu tüketmesi sonucu ürettiği bal türüne verilen isimdir. Bu bal türünün başta insan sağlığı olmak üzere pek çok şeye iyi geldiği bilinmektedir.

Diğer bal türlerine göre görünüm olarak farklılık göstermektedir. Çiçek balları açık renkli iken söz konusu bal türü daha koyu bir renge sahiptir. Hatta bu koyu renginden dolayı siyah bal olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca çiçek balına göre daha yoğun ve kıvamlı bir yapıya sahiptir. Aroma olarak da çiçek ballarına göre daha baskın bir tada sahiptir.

Balın Besin Değeri: Ne Kadar Şifalı

Mucizevi besin bal içerisindeki maddeler sayesinde pek çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bu hastalıklar başta fiziksel olmak üzere zihinsel olarak da karşımıza çıkmaktadır. Sinir sistemine iyi geldiği bilinen bal yorgunluk ve uyku problemi tedavisinde faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Daha hızlı ve kolay uykuya dalmayı sağladığı söylenmektedir.

Mucizevi besin balının sağladığı bir başka fayda ise kan basıncını düzenlemeyle alakalıdır. Doğru ve yeterli miktarda tüketilen balın kan basıncını düşürdüğü bilinmektedir. Buna ek olarak kalp atış hızını düzenlediği de bilinen bilgiler arasında yer allmaktadır. Genel olarak insan sağlığına pek çok faydası bulunan bir besindir.

Geleneksel ve Alternatif Tıpta Balın Yeri: Şifa Kaynağı

Bal geçmişten günümüze kadar pek çok hastalığı önlemek için veya yardımcı tedavi yöntemi kullanılmıştır. Balın içerisinde yer alan toksinler sayesinde antioksidan bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle salgın hastalıkların tedavisinde kullanımının yaygın olduğu bilinmektedir. Özellikle kış döneminde yaygın olarak görülen nezle, grip veya öksürük gibi hastalıklar bunlar arasında yer almaktadır.

Bal tüketiminin mide hastalıklarına iyi geldiği de gözlemlenmiştir. Mide ağrılarını rahatlatıcı bir özelliği olduğu söylenmektedir. Ayrıca balın içeriği dolayısıyla yaraların ve iltihapların hızlıca iyileşmesini de sağladığı bilinmektedir. Bunlara ek olarak kalp, tansiyon veya kolestrol gibi kronik rahatsızlıkların tedavisini önlemek için de tüketilmesi gerektiği bilinmektedir.

Mucizevi Besin Bal Sağlığımıza Katkıları

Mucizevi besin balın içerisinde A, B1, B2 ve daha birçok vitaminler yer almaktadır. Ayrıca içerisindeki polifenoller sayesinde insan sağlığına oldukça yararlı olduğu bilinmektedir. Balın enerji verici ve iyileştirici özelliği de bu vitaminler sayesindedir. Ayrıca bal içerisinde birbirinden farklı mineraller de bulunmaktadır. Bunlardan bazıları potasyum, magnezyum, fosfor ve demirdir.

Bal içerisinde yer alan demir mineralinin vücuttaki kansızlığa iyi geldiği gözlemlenmiştir. Ayrıca balda yer alan bu vitamin ve minerallerin iltihapları iyileştirdiği de söylenmektedir. Bunlara ek olarak balın enzimatik özelliği sayesinde mide rahatsızlıklarının tedavisi için etkili olduğu bilinmektedir. Sindirim ile ilgili hastalıklara iyi geldiği gözlemlenmektedir.

Bal Neden Çok Faydalı?


Mucizevi bir besin olan bal, insan vücuduna birçok fayda sunar. Antioksidan, antiseptik ve antibakteriyel özellikleri sayesinde enfeksiyonlarla savaşarak hastalıklara karşı direnç sağlar. Diğer yandan yüksek oranda doğal karbonhidrat içerdiği için vücuda enerji verir. Çeşitli vitamin ve minerallerle de bağışıklık sistemini korur ve cildi güzelleştirmeye yardımcı olur. Balın bu kadar çok faydalı olmasındaki temel neden içeriğidir. Zengin bileşenler barındırdığı için 7’den 70’e herkes için eşsiz bir üründür. Çoğu hastalığı önlemesi ve bazı rahatsızlıklarda da tedavi olarak kullanılması, şifa niteliğinde olduğunu kanıtlar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.