2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Kudret Narı Nedir ve Faydaları Nelerdir?

05-01-2023 00:49
Kudret Narı Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Kudret narı nedir sorusu son zamanlarda en çok sorulardan birisi haline gelmiştir. Özellikle de Asya’da yüzyıllardır tüketilmekte olan kudret narı, bilimsel araştırmalar sonucu mucizevi bitki olarak bilinmektedir. Vücuda inanılmaz katkıları olan bu sebze, kendine özgü tadı ve görünümü olan özel bir bitkidir. Daha önce hiç tüketmediyseniz bu içeriği okuyarak hakkında çok şey öğrenebilir ve tüketme tavsiyeleri alabilirsiniz. O halde hep beraber şimdi kudret narının ne olduğunu anlamaya çalışalım.

Kudret Narı Nedir?

Kudret narı nedir sorusuna geri dönelim. Bu bitki tropik iklimin görüldüğü bölgelerde yetiştirilir. Özellikle de Asya ve Afrika’da kendiliğinden yetişmesi ile bilinir. İlaç endüstrisinde de çok fazla kullanılmaktadır. Ülkemizde ise daha çok Bursa ve Yalova illerimizde yetiştirilmektedir. Ham halindeyken yeşil, olgunlaştığı zaman sarı ve turuncu renginde olan bu sebze, halk arasında acayip elma ismiyle de bilinmektedir. İçi tıpkı nara benzemektedir, kırmızı ve çok taneli yapıdadır. Tadı ise çok sevilmese de faydalarından dolayı çok tüketilmektedir.

Kudret Narı Ne İşe Yarar?

Kudret narı ne işe yarar diye düşünüyorsanız size biraz bu mucizevi bitkinin faydalarından bahsedebiliriz. Bu bitki hemen hemen vücutta bulunan pek çok organa iyi geliyor. Özellikle gırtlak ve meme kanseri başta olmak üzere, pek çok kanser türüne karşı risk azaltıcı etkileri kanıtlanmıştır. İçerisinde bolca bulunan lutein ve likopenin sayesinde, vücutta bulunan kötü huylu tümörlerin büyümesini de engelliyor. Özellikle de hasta insanların tüketmesi tavsiye ediliyor. Hastalıklarla mücadele kısmında etkili olduğu için doktorların da önerdiği sebzeler arasında yerini alıyor.

Kudret Narı Faydaları

Kudret narı faydaları inanamayacağınız kadar çoktur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi doğal bir kanser tedavi yöntemi olabileceği biliniyor. Bunun dışında mide ve bağırsak problemleri için birebir bir besindir. Aynı zamanda egzama ve sedef gibi cilt rahatsızlıklarının da tedavinse sıklıkla kullanılıyor. Kudret narı yanık ve ezik yaralarına da iyi geliyor. Hücre sağlığını koruyarak hücre yenilenmesine katkı sağlıyor. Özellikle de şeker hastası kişilerin tüketmesi tavsiye ediliyor çünkü kan şekerini dengede tuttuğu biliniyor. İçerdiği E vitamini ve protein sayesinde bağışıklık sistemi açısından önemli bir sebze olarak karşımıza çıkıyor.

Kudret Narı Ne Zaman Ekilir?

Kudret narı ne zaman ekilir diye düşünüyorsanız genelde şubat ve mart ayında olduğunu söyleyebiliriz. Genelde örtü altında ekiliyor ve büyüyerek fide haline geliyor. Daha sonra ise istediğiniz yere ekebiliyor hale geliyorsunuz. İlk ekildiğinden itibaren yaklaşık olarak 1 ay sonra yaprak vermeye başlıyor. Bu süreçte bahçenize ya da daha büyük bir saksıya geçirebilirsiniz. Ekme işlemi bittikten sonra üzerine hafif şekilde toprak örtebilirsiniz. Düzenli olarak suladığınız takdirde kudret narı oldukça bereketli bir şekilde meyve veren bir bitkidir.

Kudret Narı Ne Kadar Sürede Kullanılır?

Kudret narı ne kadar sürede kullanılır konusu hala bilim insanları tarafından araştırılmakta olan bir konudur. İlk olarak bu bitkiyi tüketmeden önce mutlaka alerji testi yaptırmanız gerekmektedir. Özellikle de ilaç kullanan biriyseniz doktorunuza bunu sormanız tavsiye edilir. Eğer alerjiniz ve kullanmakta bir sakıncanız yoksa gündelik olarak tüketebilirsiniz. Her gün yaklaşık olarak 2-3 tatlı kaşığı kudret narını tüketebilirsiniz. Sabah aç karnına ya da yemek öncesi alınabilir. Fakat şunu söylemek gerekiyor ki 12 yaşından büyüklerin tüketmesi gereken bir besindir. Kullanım süresi ise yaklaşık olarak 6 aydır. 6 ay dolduktan sonra bir süre ara vererek tekrardan başlayabilirsiniz.

Kudret Narı Nasıl Kullanılır?

Kudret narı, yaprağı, çekirdeği ve meyvesi ile farklı şekilde kullanılan şifalı bir besindir. Çekirdekleri ekşi olduğu için işlenerek baharat karışımlarına eklenebilir. Kudret narı meyvesi tek başına tüketilebildiği gibi farklı ürünlerin de elde edilmesinde kullanılabilir. Bu meyveden yağ, şurup ve macun elde edilebilir. Yaprakları ise kurutulduktan sonra çay yapmak için demlenebilir. Kudret narı olgunlaşmadan önce de ham halinde toplanabilir. Ham halinde de tüketilmesi uygundur.

Kudret narı kimler kullanamaz?

Kudret narının bazı kişiler tarafından kullanılması uygun olmayabilir. Alerjisi olanlar, hamile ve emziren kadınlar ve kronik rahatsızlığından dolayı ilaç kullanan kişiler bu meyveyi tüketmeden önce doktor onayı almalıdır.

Kudret narı mide için nasıl kullanılır?

Kudret narının mide için kullanılması için zeytinyağı ile karıştırılması gerekir. Bu karışımı düzenli olarak 40 gün boyunca 1 tatlı kaşığı tüketmek mide sorunlarına iyi gelebilir.

Kudret narı aç karnına mı tok karnına mı tüketilir?

Kudret narı yağının aç karna tüketilmesi mide ülserine iyi gelebilir. Sabah veya akşam bu doğal yağ aç karna tüketilebilir.

Taze hasat Sedir Balı satın almak için tıkla!
Bal ürünlerini ziyaret etmek ve doğal bal satın almak için ziyaret edebilirsiniz!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.