2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Kestane Balı ile Mozaik Pasta Tarifi

21-06-2023 12:49
Kestane Balı ile Mozaik Pasta Tarifi

Kestane balı ile mozaik pasta tarifi kolay ve lezzetli olduğu için tercih edilmektedir. Ana malzemesi kestane balı olan bu pasta fazla malzeme gerektirmemektedir. Tadı, kokusu ve rengi ile farklılaşan kestane balı, monofloral bir bal olarak bilinmektedir. Yani, tek bir çiçek türünden elde edilir ve elde edildiği çiçeğin aromasını taşımaktadır. Bu bal ile yapılan mozaik pasta hem pratik hem de lezzetli olduğu için farklı lezzet arayanlar için alternatif bir tatlıdır.

kestane balli pasta

Kestane Balı ile Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Kestane balı ile mozaik pasta nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça basittir. Bu pasta az malzeme gerektirdiği ve fazla zahmet gerektirmediği için kolayca yapılabilmektedir. Ana malzemesi kestane balı olup diğer malzemeleri evde olan malzemelerden oluşmaktadır. Kestane balıyla mozaik pasta yapımı için gerekli malzemeler şunlardır:

· 100 gram tereyağı

· 2 adet yumurta

· 2,5 paket bisküvi

· 5 yemek kaşığı kakao

· 1 su bardağı süt

· 4 yemek kaşığı kestane balı

Bu malzemeler temin edildiğinde kestane balıyla ile mozaik pasta yapımına geçebilirsiniz. Bunun için bazı adımları takip ederek kolayca yapabilirsiniz. Kestane balı ile mozaik pasta yapımı şu adımları içermektedir:

· Bir kabın içerisine 2 adet yumurtayı kırarak üzerine kakao ve süt ekleyin. Bu malzemeleri tel çırpıcı ile iyice karıştırın.

· Karıştırılan malzemeleri tencereye alarak tereyağı ve kestane balını ekleyin.

· Bu karışımı koyu muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.

· Koyu kıvama gelen karışımı soğuması için oda sıcaklığında bir müddet bekletin.

· Bir yandan bisküvileri ezerek küçük boyutlar haline getirin.

· Ilık hale gelen muhallebinin üzerine iyice ezilmiş bisküvileri ekleyin.

· Dikdörtgen kabın içerisine streç film sererek hazırlanan harcı dökün ve iyice yayın.

· Dondurucuda 1 gece bekleterek pastanın daha lezzetli hale gelmesini sağlayın.

· Tercihinize göre pastayı süslemek için Antep fıstığı veya kıyılmış fındık kullanabilirsiniz.

Az malzeme ve zahmetle hazırlanan bu pasta lezzetli tatlı alternatiflerinden biridir. Sıcak servis edilmeyip soğuk servis edilmektedir. Kestane balı ile mozaik pasta yaparken bazı püf noktalara dikkat etmelisiniz. Bu püf noktalar arasında kakaonun miktarı ve bisküvilerin miktarıdır. Kakaolu sosun fazla olması pastanın daha yapışkan ve kesiminin zorlaşmasına neden olur. Bisküvilerin çok büyük ya da küçük boyutlarda olması ise mozaik pasta görünümünü yaratmayacaktır. Bu nedenle bisküvilerin orta boyutlarda ezilmesi gerekmektedir.

Çay saatlerinde ya da ikramlık tatlı alternatiflerinde kestane balı ile mozaik pasta sağlıklı ve lezzetli bir seçim olacaktır. Kestane balının tadı farklı olduğu için bu pastada aromatik bir lezzet katacaktır. Dolayısıyla hem eşsiz hem de farklı bir tatlı türünü kısa sürede yapmak mümkündür. Az malzeme ile yapılan bu tatlıyı istediğiniz zaman dakikalar içinde yapmanız oldukça kolaydır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.