2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Gerçek Bal Donar Mı? 2 Sebebi Var

14-10-2022 11:35
Gerçek Bal Donar Mı? 2 Sebebi Var

Gerçek bal donar mı herkesin yıllardır merak ettiği sorulardan birisidir. Arıların uzun uğraşlar ile ürettiği bu ürün uzun zamandır şifa niyetine tüketilmektedir. Peki hangimiz ballar hakkında gerçek bilgilere hakimiz? Gerçek bal ile sahte balı ayırmak için bilmemiz gerekenler nelerdir?

Günümüzde sahte balların piyasa sürülmesi sağlığımız açısından oldukça büyük bir tehdit oluşturmaya başladı. Özellikle de sahte balların hakiki olanlara benzerliği yüzünden ayırt etmemiz de zor olmaktadır. Peki bu hakiki balı sahte baldan nasıl ayırırız?

dogal-bal 

Gerçek Bal Donar Mı?

Gerçek bal donar mı sorusuna şimdi geri dönelim. İlk olarak bir balın gerçek olup olmadığını öğrenmek için donup donmadığına bakabilirsiniz. Bu soruya cevap olarak gerçek balın elbette ki donduğunu söyleyebiliriz. Orijinal ve hakiki olan bir balı buzdolabına koyarsanız kristalleşerek donabilir. Tam tersi donmayan balın orijinal bal olmadığını anlayabilirsiniz.

Artık günümüzde sahte bal üreticileri oldukça arttığı için artık sahte balların da donma özellikleri olduğunu görmekteyiz. Bu yüzden bal alırken mutlaka güvendiğiniz firmalardan almaya özen gösterin. Toros Dağı Balcılık olarak yıllardır hakiki bal üretmekte olan bir firmayız. Ürünlerimize göz atarak çeşitli arı besinlerinden yararlanabilirsiniz.

Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?

Evinizde deneyebileceğiniz bazı yöntemler ile bunu anlayabilirsiniz. İlk olarak hakiki balın akışkan bir yapıda olmadığını söyleyebiliriz. Daha kıvamlı ve yoğun bir yapısı vardır. Sahte ballar hakiki olanlara göre daha akışkandır.

Gerçek bal bu özellikler dışında suda sahte bala göre daha zor karışır. Sahte bal ise su içerisinde akışkan bir kıvamı olduğu için hızlıca karışabilir. İnternetten bal spariş verirken bu tür bilgilere dikkat edemeyebilirsiniz. Bu yüzden internet alışverişlerinizde mutlaka güvenilir firmalara göz atmalısınız.

Hakiki Bal Tüketmenin Faydaları

Bal yıllardır şifa niyetine kullanılan özel bir besindir. Kışın bizi hastalıklardan korur ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Bunun dışında dinginlik hissi vererek stresten uzak bir yaşam yaşamamıza destek çıkar. Kanser gibi kötü hastalıklara karşı da dirençli kalmamızı sağlar. Aynı zamanda çocuk gelişimi açısından da önemli bir besindir.

Balı hakiki formda tüketerek faydalarından yararlanabilirsiniz. İçerdiği aminoasitler, vitamin ve mineraller ile daha sağlıklı bir yaşam sürmek için siz de düzenli olarak bal tüketmeniz gerektiğini unutmayın. Kaliteli ve hakiki ballar için ürünlerimiz kısmına göz atabilirsiniz.

Bal Nasıl Analiz Edilir?

İlk olarak balın analizini yapabilmek için bu konuda uzman olmak gerekiyor. Hakiki balın özelliklerini iyice bilip araştırma yapmak gerekiyor. Balın analizi daha çok arıcılık ile uğraşan kişiler tarafından yapılabiliyor. Bunun dışında evinizde balın kaliteli olup olmadığını ufak deneyler ile anlayabilirsiniz.

Gerçek balın soğuk bir ortamda donduğunu, kıvamının yoğun olduğunu ve rengi de bazen koyu olabiliyor. Koyu renkli ballar eğer renklendirilmediyse orijinal olma ihtimalleri de fazla oluyor. İşinizi garanti altına almak için mutlaka güvenilir bir firmadan bal alışverişi yapmalısınız. Toros Dağı Bal olarak yıllardır işimizi profesyonellik ile yapmaya devam ediyoruz. Hakiki bal ve arı ürünlerimiz için web sayfamızı incelemeyi unutmayın.

Gerçek Balın Besin Değeri Azalır mı?

Balın donma süreci, sadece ortam sıcaklığına değil aynı zamanda içindeki çiçektozu taneciklerinin etkisine de bağlıdır. Çiçek ballarında doğal olarak bulunan çiçektozu tanecikleri, soğuk havalarda donar. Bunun nedeni de balın içindeki değerli maddeleri korumaktır. Donma görünümü aslında balın kristalize olması ya da şekerlenmesi olarak adlandırılır. Batı ülkelerinde kristalize olmuş ballar krem bal olarak adlandırılarak satışa sunulur. Bal, 54 derece ısıyı görmediği sürece besin değerinde bir değişme olmaz. Dolayısıyla donan balın besin değeri azalmaz.

Hangi bal donmaz?

Salgı ballarında çiçektozu tanecikleri bulunmaz ve bu nedenle süzülmüş salgı balları donmaz. Bu bal ürünlerine örnek olarak çam balı ve basara balı verilebilir.

Donan çiçek balı nasıl çözülür?

Donan çiçek balını 45 derecelik ısınmış suda benmari usulü çözmek mümkündür. Farklı yöntemlerin uygulanmaması, sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için önemlidir.

Glikozlu bal nasıl anlaşılır?

Glikozlu balı anlamak için genelde balın buzdolabındaki durumunu gözlemlemek gerekir. Eğer 1 aydan fazla buzdolabında bekleyen bal krem ya da tereyağı formuna dönüyorsa glikoz oranı düşük, yani doğal olduğu anlamına gelir.

Hemen Doğal Arı Ürünlerine göz atabilir, sipariş verebilirsiniz.

Bal neden şekerlenir biliyor musunuz? Hemen okuyun!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.