2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Enfes Ballı Kabak Tatlısı Tarifi

16-12-2022 09:03
Enfes Ballı Kabak Tatlısı Tarifi

Ballı kabak tatlısı son zamanların en çok aranan ve denenen tariflerinden birisi oldu. Peki siz daha önce hiç bu enfes lezzeti denediniz mi? Mutfakların en sevilen besinlerinden birisi olan bal kabağını bir de doğal bal ile beraber deneyimleyin. Eminim ki sonuç içinizi ısıtacak. Gerek keklerde gerek kahvelerde sıkça kullanılan bal kabağı, bal ile bir araya gelince sizi büyüleyecek. O halde hep beraber bu tatlıya biraz göz atalım.

Kabak Tatlısı Nedir?

Ballı kabak tatlısı, isminden de anlaşılacağı gibi kesilmiş bal kabaklarından yapılan bir tatlıdır. Bal kabağının ağır ateşte uzun bir süre pişirilmesi ve üzerinin süslenmesi ile hazırlanmaktadır. Bu tatlı genellikle bal kabağından yapılsa da, helvacı kabağı ya da kestane kabağı ile de yapabilirsiniz. Kabukları soyulan ve çekirdekleri çıkartılan bal kabaklarının pirişilmesi ve toz şeker ile birleşmesi ile ortaya çıkan farklı bir lezzettir.

Ballı Kabak Tatlısı Malzemeler

Ballı kabak tatlısı yapmak için kullanmanız gereken malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

- Yarım kilo bal kabağı (kişi sayısına göre değişkenlik gösterebilir)

- 3-4 dolu yemek kaşığı toz şeker (tatlılık oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz.)

- 2 yemek kaşığı bal

- 1 yemek kaşığı su

Üzeri için gerekli malzemeler

- Dövülmüş ceviz ya da fındık

- İsteğe bağlı olarak tahin

Ballı Kabak Tatlısı Yapılışı

Ballı kabak tatlısı yapılışı konusuna geçelim. İlk olarak bal kabaklarını eşit olacak şekilde küp küp kesiyoruz. Orta boy bir tencerede üzerine şeker, bal ve suyu ekleyerek karıştırıyoruz. Bal kabaklarını pişirme konusunda acele etmemek gerekiyor. Yaklaşık 30 dakika sonra kabaklar pişmiş olacak. Daha sonra süsleme için üzerine dövülmüş ceviz ya da başka çerez koyabilirsiniz. Aynı zamanda yine isteğe bağlı olarak tahin de ekleyebilirsiniz. Fakat genelde ballı kabak tatlısında tahin ağır bir lezzet katabilir.

Ballı Kabak Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Ballı kabak tatlısı yapılışı konusunu iyice anladıysanız şimdi size biraz püf noktalarından bahsedelim. İlk olarak ballı kabak tatlımızı yaparken öncesinde kabakları bir süre şekerle bekletmek isteyebilirsiniz. Çünkü şeker ile bekletilen bal kabakları doğal suyunu salacaktır. Böylelikle pişirirken ekstra su eklemenize gerek kalmaz ve kabakları yanmaktan kurtarabilirsiniz. Böylelikle daha yumuşak ve lokum kıvamında bal kabağı tatlısı elde edebilirsiniz.

Ballı Kabak Tatlısı Pişirme Önerisi

Ballı kabak tatlısını pişirirken eğer öncesinde kabakları bekletmediyseniz sizlere de bir önerimiz oalcak. Vaktiniz yoksa ve bal kabaklarını hemen pişirecekseniz şekeri ekledikten sonra 1 yemek kaşığı yerine bir çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Bu şekilde kabakların yanmasını ve sertleşmesini engellemiş olursunuz. Pişirme esnasında düzenli olarak kontrol ederek kabakların durumuna göre su ekleyebilirsiniz.

Ballı Kabak Tatlısı Sunumu

Ballı kabak tatlısının pek çok fazla tarzda sunumu olabilir. Ceviz ve tahin sevmiyorsanız hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz. Hindistan cevizi ve bal kabağı birbiri ile uyumlu lezzettedir. Bunun dışında ceviz yerine Antep fıstığı da kullanabilir ve farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Aynı zamanda şekerli lezzet seviyorsanız sos olarak karamel şurubu da kullanabilirsiniz.

Bu tarif için bal önerimiz Limon Çiçeği Balı.

Hemen Doğal Bal Ürünlerimize göz atmak için tıklayın: Doğal Bal Ürünleri

İçerik hoşunuza gittiyse blog sitemizden daha fazlasını okuyabilirsiniz. torosdagihoney.com



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.