2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Çam Balı Kozalağı Faydaları

03-11-2022 20:22
Çam Balı Kozalağı Faydaları

Çam balı kozalağı faydaları son zamanlarda gündemde olan konulardan birisi haline gelmiştir. Muğla balı olarak da bilinen bu balın vücudumuza pek çok faydası bulunuyor. Muğla kızılçamlarından meydana gelen çam balı, diğer ballara göre daha farklı özellikler barındırmasıyla biliniyor. Diğer ballara göre daha az tatlı ve içeriği daha zengin bir baldır. İçerdiği galagin, chirisin, pinobaxin ve pinocembrin gibi besinlerle önemli bir kaynaktır. Bu besin değerleri onu muhteşem bir antioksidan yapıyor. Peki çam balı hakkında neler biliyoruz? Hadi hep beraber bu muhteşem balı inceleyelim.

cam bali kozalagi

Çam Balı Nedir?

Çam balı kozalağı faydaları konusuna geçmeden önce ilk olarak bu balın yapısından biraz bahsedelim. İçerdiği sayısız faydalı besin ile arıların ürettiği en önemli ballardan birisi olarak bilinmektedir. Uzun zaman kıvamı bozulmadan durabiliyor, bu da onu daha özel kılıyor. Çam balı Akdeniz ikliminin bir bitkisi olan çam ağaçlarından üretiliyor. Bu ağacın üzerinde yaşayan Marchaline Hellenica ya da diğer bir bilinen ismiyle Basra böcekleri sayesinde meydana geliyor. Bu böceklerin salgıları sayesinde çam balı üretiliyor. Daha sonra çeşitli filtrelerden ve testlerden geçerek sofralarımıza kadar ulaşıyor.

Çam Kozalağı Balı Nasıl Yapılır?

Çam balı kozalağı faydaları gerçekten inanılmaz derecede fazladır. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak bizlere fayda sağlar. Peki bu balın nasıl üretildiğini biliyor musunuz? Marchaline Hellenica isimli böceğin salgıları sayesinde ortaya çıkan çam balı, gerçekten de farklı ve özel bir baldır. Marchalien Hellina böcekleri çam ağacının öz sularını emerek hayatını sürdüren böceklerdir. Bu böcekler bu öz suyu emdikten sonra farklı bir sıvı salgılarlar. Bu sıvı ise bal arıları tarafından alınıyor ve kendi peteklerine taşınıyor. Peteklerin gözlerine depolanan bu özel sular ise daha sonra çam balına dönüşüyor. İşte muhteşem çam balı bu şekilde meydana geliyor.

Çam Balı Kozalağı Faydaları

  • Saçları besleyerek köklerini güçlendirdiği
  • Sindirim sistemini düzenlediği,
  • Hazımsızlık problemlerine iyi geldiği,
  • Yüksek tansiyonun düşürdüğü,
  • Damar tıkanıklarına iyi geldiği,
  • Mideyi tedavi ettiği,
  • Yorgunluk ve halsizlik gibi durumlara birebirdir,
  • Kalp ritim düzensizliğini engellediği,
  • Kansızlığa iyi geldiği,
  • Cilt problemlerine karşı birebir çözümdür,
  • Kemik ve kas yapısının gelişmesine fayda sağlar,
  • Kış hastalıklarından korunmaya yardımcı olur,
  • Kanser gibi kötü hastalıklara karşı iyi geldiği söylenmektedir.

Çam Balı Nasıl Tüketilir?

Genellikle kahvaltılarda tüketilen bu bal, enerji bakımından zengin bir üründür. Bu balı her gün tüketmeniz mümkündür. Kahvaltılarda tüketiyorsanız bir tatlı kaşığı kadar yemeniz ideal oran olacaktır. Aşırı tüketimden kaçınılması gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Bunun dışında her gün tüketilmesi konusunda bir sakınca yoktur. Daha sağlıklı bir yaşam için siz de çam balı ve kozalağından faydalanabilirsiniz.

Çam Balı Mı Çiçek Balı Mı Daha Faydalı?

Çam balının faydalarından bahsedildiğinde çiçek balından daha faydalı olup olmayacağı merak edilir. Özellikle de bal satın alırken bu iki bal ürününün arasında seçim yapmak zor olabilir. Bu noktada her iki balın da ayırt edici özelliklerine bakmak gerekir. Çam balı, bazı özellikleri ile çiçek balından daha avantajlı olarak görülebilir. Zira bu balın muhafaza edilme süresi daha uzundur. Diğer yandan içerdiği fruktoz miktarı da çiçek balından daha azdır.  Besin değerleri ve dayanıklılık süresi karşılaştırıldığında çam balı tercih edilebilir. Yine de damak zevkinize ve kullanım amacınıza göre tercih etmek en iyisidir.

Çam kozalağı balı karaciğere iyi gelir mi?

Çam kozalağı, detoksifikasyon özelliği sayesinde karaciğerleri temizlemeye yardımcı olur. Bu nedenle çam balının karaciğere iyi geldiği söylenebilir.

Çam balını kimler tüketemez?

Çam balı, diğer bal ürünleri gibi 2 yaş altı bebekler için uygun değildir. Bal alerjisi hassasiyeti olan kişilerin tüketmesi de önerilmez.

Çam kozalağı balı pahalı mı?

Çam kozalağı balı, nadir bal ürünlerinden biri olduğu için fiyatı diğerlerinden farklıdır.



Hemen
Doğal Çam Balı Sipariş Edin!

Bu tarz daha fazla makale okumak için torosdagihoney.com/blog web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.