2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Biberiye Çayı Tarifi

20-01-2023 12:36
Biberiye Çayı Tarifi

Biberiye çayı tarifi kış mevsiminin en vazgeçilmez içeceği bitki çaylarıdır. Doğada bulunan pek çok bitkinin çayını elde etmek mümkündür. Biberiye de bunlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Hem bizleri soğuk günlerden korurken hem de hastalandığımızda bağışıklığımızı güçlü tutar. Her bitki çayının kendine özel faydaları vardır. Peki biberiye çayı hakkında neler biliyorsunuz? Daha önce bu çayı tüketmediyseniz faydalarını gördükten sonra mutlaka denemek isteyebilirsiniz. Biberiye bağışıklık sisteminden sinir sistemine kadar bizlere her alanda fayda sağlayan özel çaylardan birisidir. O halde şimdi hep beraber bu muhteşem bitkinin çayını inceleyelim.

Biberiye Çayı Faydaları

Biberiye çayı faydaları o kadar fazladır ki mutlaka her hafta bu çayı tüketmek gerekiyor. İçerdiği B1, B6, B12, C, D, E ve K vitaminleri ile tam anlamıyla bir şifa deposu olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri açısından da zengin bir çaydır. Biberiye çayının en etkili olduğu konulardan birisi hafızayı güçlendiriyor olmasıdır. Aynı zamanda konsantrasyonu da arttırdığı biliniyor. Bunun dışında kronik baş ağrıları için de birebir bir çözümdür. İçerdiği faydalı ve güçlü antioksidanlar ile vücudu pek çok hastalıktan koruyor ve bizleri zinde tutuyor.

 

Biberiye Çayı Nasıl Yapılır?

Biberiye çayı malzemeler olarak sadece su ve biberiyeden oluşmaktadır. Dilerseniz damak zevkinize göre farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. Yapımı ise oldukça basit. Eğer taze biberiyeden yapacaksanız yapraklarını 1 su bardağı suya 1 dal gelecek şekilde hazırlamalısınız. Suyu kaynatıp içerisinde yapraklı biberiyeyi ekleyin ve 15 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından süzüp çayınızı içebilirsiniz. Aromatik lezzetleri seviyorsanız bu tarifi mutlaka bal ile denemelisiniz. Bal bitki çaylarının acılığını alarak lezzetli bir hale getirmektedir.

 

Biberiye Çayı Yapımı

Biberiye çayı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız kuru biberiye ile yapılandan da bahsedelim. Kuru halini aktarlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. 1 su bardağına 1 tatlı kaşığı denk gelecek şekilde hazırlamalısınız. Suyu iyice kaynatıp içerisinde biberiyeyi ekliyoruz. Daha sonra 10 – 15 dakika arasında çayımızın demlenmesini bekliyoruz. Dilerseniz içerisine bal ya da limon da ekleyebilirsiniz. Bunun dışında lavanta ve dağ kekiği gibi lezzetler de biberiye çayı ile yakışmaktadır. Düzenli olarak kuru biberiye çayını tüketerek daha sağlıklı bir yaşam elde edebilirsiniz.

 

Biberiye Çayı Nasıl İçilir?

Biberiye çayı tarifi konusunu iyice anladıysak şimdi de biraz içme önerilerinden bahsedelim. Vücudumuz için yararlı olan bu çayı günde 1 fincan tüketmeliyiz. Fakat aşırıya kaçmamak önemlidir. Bunun dışında hamile kadınların da emzirme dönemlerinde biberiye çayı içmeleri tavsiye edilmiyor. Aşırıya kaçıldığında ise yüksek tansiyonu tetikleyebilir. Bu yüzden günde 1 fincanı geçmemek gerektiğini hatırlatmak gerekiyor. Bunun dışında epilepsi, ülser ya da kolit rahatsızlığı olanların bu çayı içmeden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.


Hemen Yeni Hasat Polen satın alın!

Sınırlı üretim Doğal Bal ürünlerine göz atmak için ziyaret edin!



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.