2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Tavuk Tarifi

05-01-2023 01:36
Ballı Tavuk Tarifi

Ballı tavuk tarifini merak ediyorsanız bu içerik tam da size göre. Belki çok yaygın bir tarif olmayabilir ama denedikten sonra bayılacağınız bir lezzet olduğunun garantisini şimdiden veriyoruz. Bal hemen hemen her besin ile uyum içerisinde olan bir üründür. İster tatlı ister tuzlu her türlü besin ile balı bir araya getirebilirsiniz. O halde şimdi ballı tavuk tarifi için gerekli malzemelere bir göz atalım. 

Ballı Tavuk Tarifi Malzemeler

Ballı tavuk tarifi malzemeler için çok fazla besin kullanabilirsiniz. Bu tarif için gerekli olan iki temel malzeme bal ve tavuktur. Dilerseniz tarifte olan malzemeler dışında da çeşitli baharat ve tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Bu tarif için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:

- 10 adet tavuk but ya da dilerseniz göğüs de kullanabilirsiniz

- 2 çorba kaşığı Toros Dağı Bal doğal bal (isteğe göre ayarlayabilirsiniz)

- Bir tutam tuz

- Bir tutam karabiber

- 1 çay kaşığı zencefil (isteğe göre)

- 1 çorba kaşığı esmer şeker

- Yarım su bardağı soya sosu

- İsteğe göre sarımsak tozu

Tarifteki malzemeleri damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Soya sosu kullanmayı tercih etmiyorsanız onun yerine bal oranını arttırabilirsiniz. Bunun dışında zencefil ve karabiber tavuğa oldukça lezzet katan baharatlardır. Aynı zamanda zencefil tavuğun daha da kızarmasını sağlar ve renk katar.

Ballı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır

Ballı tavuk nasıl yapılır kısmına gelecek olursak ilk olarak göğüs eti kullanıyorsanız tavukları jülyen doğramalısınız. Normal but kullanıyorsanız kesmenize gerek kalmıyor. Tavukları kestikten sonra tarifte yazan tüm malzemeleri bir araya getirerek tavuğa iyice yediriyoruz. Daha sonra tavuğu 2 saat buzdolabında marine etmek için bırakıyoruz. Tavuğu bir gece önceden bekletirseniz eti daha da yumuşak olacaktır. Bir süre beklemesi marinasyon işlemi için oldukça önemlidir. Bekleyen tavuk malzemeleri iyice içine çeker ve daha lezzetli bir hale gelir. Yeteri kadar bekleyen tavuk artık pişirilmeye hazır hale gelir. 

Ballı Tavuk Tarifi Nasıl Pişirilir

Ballı tavuk tarifi için marine ettiğiniz tavukları artık pişirebilirsiniz. Tavuğu ister fırında isterseniz de tavada pişirebilirsiniz. Tavada pişirmek istiyorsanız kısık ateşte tavuklar pişene kadar çevirerek pişirmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer fırında pişirecekseniz yaklaşık 220 derecede tavuklar kızarana kadar pişirmelisiniz. Fırında pişirmeden önce üzerine biraz daha bal sürerseniz tavuğunuz daha da kızaracaktır. Böylece daha lezzetli çıtır tavuklar elde edebilirsiniz. Bal hızlıca kızaran bir besin olduğu için tavuğu yakmamasına da dikkat etmekte fayda var.

Ballı Tavuk Tarifi Sunum Önerisi

Ballı tavuk nasıl yapılır konusunu iyice anladıysak şimdi de sunum önerilerine geçebiliriz. Tavuk genelde pirinç pilavı ile servis edilen bir yemektir. Servis etmeden önce şehriyeli pilav yapabilirsiniz. Tavuğu servis etmeden önce üzerine biraz taze kekik koyabilirsiniz. Kekik her zaman tavuk ile çok yakışan bir baharat olmuştur. Bunun dışında balın lezzetini seviyorsanız üzerine biraz bal da ekleyebilirsiniz.

Ballı Tavuk Tarifi Püf Noktalar

Ballı tavuk yaparken lezzetli ve yumuşak kıvamlı olması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Çoğu restoranın sunduğu bu yemeği, birkaç püf noktaya dikkat ederek en lezzetli ve sağlıklı şekilde yapabilirsiniz. Tavuğun son kullanma tarihine bakmalı ve taze tavuk eti tercih etmelisiniz. Pişirme süresi de önemli olduğu için tavuğun kurumaması için önerilen pişirme süresinde ocağın altını kapatmalısınız. Aynı zamanda çeşitli baharatlar kullanarak ballı tavuk yemeğinin lezzetini ikiye katlayabilirsiniz.

Tavuk etine bal konur mu?

Lezzetli ve yumuşak marinasyon için tavuk etine bal konur. Bal, marinasyon sosuna farklı ve güzel bir lezzet katar.

Ballı susamlı tavuk yanına ne gider?

Ballı susamlı tavuk yanına birkaç alternatif yemek yapabilirsiniz. Damak zevkinize göre soslu ya da sade makarna, mevsim salatası ya da pilav yapabilirsiniz.

Ballı tavuk yemeği için hangi baharatlar kullanılır?

Ballı tavuk yemeği yaparken birçok baharat kullanabilirsiniz. Bu baharatları kişisel tercihinize göre seçebilirsiniz. Önerilen baharatlar; kekik, köri, kajun baharatı, karabiber ve pul biberdir.


Doğal Bal ürünlerine hemen göz atıp, alışverişe başlayabilirsiniz!

Yeni hasat Çiçek Balı sizleri bekliyor hemen satın alabilirsiniz! 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.