2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Tahinli Kurabiye Tarifi

27-07-2023 13:43
Ballı Tahinli Kurabiye Tarifi

Ballı tahinli kurabiye tarifi, pratik ve lezzetli olmasından dolayı çoğu kişinin listesinde yerini alıyor. Bu kurabiyeler, balın tatlılık ve tahinin doyurucu aromasının harika bir kombinasyonunu sunar. İster çay saatlerinde atıştırmalık olarak, ister misafirlerinize ikram ederek, isterse çocuklarınızın besleyici atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Ballı tahinli kurabiye malzemeleri ve yapımı aşağıda verilmiştir.

balli tahinli kurabiye

Ballı Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Ballı tahinli kurabiye tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler evde bulunabilir olduğu için zahmet gerektirmez. Bu kurabiyeler, tahinin yoğun aromasını balla birleştirerek muhteşem bir lezzet deneyimi sunar. İşte bu nefis kurabiyeleri hazırlamak için gerekli malzemeler:

· 1 su bardağı tahin

· 1 su bardağı sıvı yağ

· 1/2 (yarım) su bardağı kavrulmuş susam

· 1/2 (yarım) su bardağı kıyılmış ceviz

· 1 su bardağı pudra şekeri

· 2 çorba kaşığı Toros Dağı Bal Çiçek Balı

· 1 çay kaşığı tarçın

· 1/2 (yarım) çay kaşığı toz zencefil

· 1 paket kabartma tozu

· Aldığı kadar un

Tahin ve doğal bal sağlıklı ve besleyici malzemeler olması doyurucu ve lezzetli bir kurabiye türünü ortaya çıkaracaktır. Kurabiyenin lezzetini artıran bu iki malzeme diğer malzemelerle birleştirildiğinde lezzetine doyum olmayan bir atıştırmalık elde edilecektir. Kurabiyenin bal ile tatlandırılmış bir aroması ise lezzet profilini farklı ve sağlıklı bir şekilde sunar. Dolayısıyla bu malzemeleri temin ettikten sonra çay ve kahve saatlerinize eşlik edecek lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

dogal bal satin al

Ballı Tahinli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Ballı tahinli kurabiye yapımı için malzemeleri temin ettiyseniz hemen başlayabilirsiniz. Yapımı kolay olan bu kurabiye için saatlerinizi harcamaya gerek yok. Dakikalar için yapabileceğiniz bal ve tahinli kurabiye yapımı şu adımlarla gerçekleşmektedir:

· Ballı tahinli kurabiyeleri hazırlamak için uygun bir kaba tahin, şeker ve sıvı yağı ekleyin.

· Bu malzemeleri güzelce karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.

· Ardından, sırayla diğer malzemeleri de ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

· Bu aşamada kavrulmuş susam ve kıyılmış cevizi eklemeyi unutmayın, zira bu malzemeler kurabiyelerin lezzet ve dokusuna muhteşem bir katkı sağlar.

· Yoğurduğunuz hamurdan, misketten biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizle şekil verin.

· Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız kurabiyeleri dizin ve üzerine çatalla şekil verin.

· Fırını önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlayın ve kurabiyeleri yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.

· Fırın süreleri, fırından fırına değişebileceğinden, kurabiyelerin pişme sürecini yakından takip etmek önemlidir. Kurabiyeler altın rengini aldığında ve hafifçe kızardığında pişmiş demektir.

Hazırladığınız bu nefis ballı tahinli kurabiyeleri şimdi afiyetle tüketebilirsiniz. Eğer isterseniz kurabiyeleri farklı bir şekilde hazırlamak istiyorsanız yapım aşamasında bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Bunun için kurabiyeleri önce yumurta akına batırıp ardından susama bulayarak farklı bir doku ve görünüm elde edebilirsiniz. Bu şekilde yapılan kurabiyeler hem çıtır çıtır olacak hem de daha görsel bir şölen sunacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.