2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Muhallebi Tarifi

12-01-2023 20:59
Ballı Muhallebi Tarifi

Ballı muhallebi tarifini hiç daha önce denediniz mi? Eğer bu tarifi denemediyseniz hemen şimdi mutfağa koşun. Denedikten sonra bayılacağınız bir lezzet. Üstelik bal ile yapıldığı için kalorisi de oldukça düşük. Her evde bulunan malzemeler ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Misafirlerinize farklı lezzetler sunmak istiyorsanız Toros Dağı ballarını bu tarifte kullanabilirsiniz. Toros Dağı balları farklı aromalarda ve lezzette olan organik ürünlerdir. Farklı ve aromatik tatları seviyorsanız hemen şimdi ürünlere göz atabilir ve damak zevkinize en uygun olanı deneyebilirsiniz. O halde şimdi hemen bu enfes lezzetin yapılışına geçelim.

Ballı Muhallebi Malzemeler

Ballı muhallebi malzemeler her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerdir. Bu tatlı için gerekli malzemeler;

- 1 litre süt

- 5 yemek kaşığı buğday nişastası

- 1 yemek kaşığı bal (isteğe göre daha fazla koyabilirsiniz)

- 5 yemek kaşığı şeker

- 1 yumurta sarısı

- 1 vanilin

- 1 tatlı kaşığı tereyağı

Süslemesi İçin;

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- İsteğe göre hindistan cevizi ya da antep fıstığı tozu

 

Ballı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Ballı muhallebi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız hemen şimdi tarifimize geçelim. İlk olarak vanilya ve tereyağı dışındaki tüm malzemeleri alıyoruz ve bir kaba ekliyoruz. Önce kısık sonra yüksek derecede bu malzemeleri çırpıyoruz. İyice homojen kıvama gelince tencereye boşaltıyoruz. Kısık ateşte karışımı sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşınca ve kıvam alıncaya kadar sürekli kısık ateşte karıştırıyoruz. Daha sonra fokurdamaya başlayınca altını kapatıyoruz. İçerisinde vanilin ve tereyağını ekliyoruz. İyice bu malzemeleri de karıştırınca tek tek kaselere boşaltıyoruz.

Ballı Muhallebi Servis Önerisi

Ballı muhallebinizi kaselere böldüyseniz şimdi biraz sunum önerilerinden bahsedelim. İlk olarak muhallebimizin iyice soğumasını bekliyoruz. Yaklaşık olarak 3 – 4 saat dinlendirmek yeterli olacaktır. Daha sonra üzerine tarçın ekleyebilirsiniz. Tarçın, bu tarif ile oldukça yakışan bir baharattır. Üzerine tarçın ya da hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Daha aromalı lezzetler için tatlınızı yaparken biraz lavanta yağı eklemek isteyebilirsiniz. Misafirlerinizi farklı lezzetler ile şaşırtmak için hemen şimdi bu tarifi deneyebilirsiniz.

Toros Dağı Ballarını Tariflerinizde Kullanabilirsiniz

Ballı muhallebi tarifi için bala ihtiyacınız varsa doğru yerdesiniz. Toros Dağı bal olarak son derece titiz ve organik bir şekilde üretim yapmaktayız. Birbirinden farklı lezzet ve aromalardaki ballarımızı henüz denemediyseniz şimdi tam sırası. Ürünlerimiz kısmından ballara göz atabilir ve indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Misafirlerinize farklı bir muhallebi sunmak için Toros Dağı ballarını tercih edebilirsiniz.

 Hemen Yeni Hasat Çiçek Balı sipariş edin!

Doğal Bal Ürünlerimizi hemen inceleyin alışverişe Başlayın!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.