2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Mozaik Pasta Tarifi

05-01-2023 01:46
Ballı Mozaik Pasta Tarifi

Ballı mozaik pasta tarifi nasıl yapılır diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Artık günümüzde çoğu tatlı tarifinde şeker yerine doğal bal kullanımı yaygınlaşmış oldu. Şeker hem vücuda zarar verir hem de kalori açısından yüksek bir besindir. Bu yüzden tatlılarda bal kullanımı daha doğrudur. Siz de birbirinden farklı tatlı tariflerinizde bal kullanarak alternatif lezzetler ortaya çıkabilirsiniz. O halde hadi şimdi hep beraber bu muhteşem tarife bir göz atalım.

 

Ballı Mozaik Pasta Tarifi Malzemeler

Ballı mozaik pasta tarifi malzemeler için dilediğiniz tatları kullanmanız aslında mümkün. Fakat ana malzemeleri sıralamak gerekirse bunlar;

- 2 adet yumurta

- 2 yemek kaşığı kakao

- 1 su bardağı süt

- 4 yemek kaşığı bal

- 100 gram tereyağı

- 3 paket petibör bisküvi

- İsteğe göre antep fıstığı ya da hindistan cevizi tozu

Pastanın süslemesi için üzerine dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Antep fıstığı tozu ya da hindistan cevizi tozu haricinde dilerseniz şekerlemeler de kullanabilirsiniz. Damak zevkinize uygun olan lezzetleri bu tatlıda kullanmanız mümkün. Şimdi bu tarifin yapılışına bir göz atalım.

 

Ballı Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Ballı mozaik pasta nasıl yapılır diye düşünüyorsanız ilk olarak malzemelerinizin doğallığından emin olmanız gerektiğini söylemek gerekiyor. Özellikle de bu tarifte şeker kullanmayıp yerine bal kullanacağınız için balın kalitesi oldukça önemlidir. Mutlaka kullandığınız balın organik ve doğal olduğundan emin olmalısınız. Ballı mozaik pastası için bal arayışındaysanız Toros Dağı Bal firmamıza göz atabilir ve birbirinden lezzetleri balları satın alabilirsiniz. Toros Dağı’nda üretilen bu muhteşem ballar mozaik pastasına oldukça yakışacak.

 

Ballı Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Pişirilir?

Ballı mozaik pasta tarifi için ilk olarak yumurtaları tencereye kırıyoruz. Daha sonra kakao ve sütü ekleyerek çırpıcı ile çırpıyoruz. Üzerine tereyağı ve balı da ekliyoruz ve tortulaşmasın diye sürekli karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz. Ilıması için kenarda bir süre bekletiyoruz. Öte yandan bisküvileri bir torba içerisine alarak çok da ufalanmadan eziyoruz. Bisküvileri daha sonrasında ılınan muhallebi ile karıştırıyoruz. Elde ettiğiniz karışımı bir borcam içerisinde döküyoruz ve iyice yayıyoruz. Daha iyi lezzet elde etmek için iyice soğuduktan sonra tatlımızı buzluğa koyarak bir gece dinlendiriyoruz.

 

Ballı Mozaik Pasta Tarifi Sunum

Ballı mozaik pasta nasıl yapılır konusunu geçtiğimize göre şimdi de biraz sunum tüyoları verebiliriz. Buzdolabında bir gece beklettiğimiz tatlı artık tüketime hazır hale geliyor. Buzluktan çıkarıp birkaç dilim kesiyoruz. Üzerine zevkinize göre antep fıstığı tozu ya da hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Bunun dışında daha farklı lezzetler istiyorsanız üzerine çikolata sosu ya da frambuaz sosu da gezdirebilirsiniz. Misafirleriniz gelmeden bir gün önce bu tarifi hazırlayarak onlara harika bir lezzet sunabilirsiniz. Üstelik oldukça hızlı ve basit şekilde hazırlanan bir tarif olarak karşımıza çıkıyor.

Doğal Bal ürünlerini hemen ziyaret edip alışverişe başlayabilirsiniz!

Hemen Yeni Hasat Çakşır Balı satın alın!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.