2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Limonlu Kek Tarifi

23-12-2022 11:05
Ballı Limonlu Kek Tarifi

Ballı limonlu kek tarifi hakkında en ufak bir bilginiz yoksa hemen mutfağa koşup bu enfes lezzeti denemelisiniz. Bal ve limon birbiri ile zıt olup bir o kadar da birbirlerine yakışan iki besindir. Özellikle de tatlılarda bu iki değerli ürünü kullanmak oldukça harika sonuçlar ortaya çıkarır. Hem güzel hem de şekersiz hafif bir lezzet arayışındaysanız, bu tarif tam da size göre. Hemen malzemeleri alıp bu tarifi beraber yapmaya başlayalım.

Bu yıl vereceğiniz son iftar davetiyle konuklarınızın hem damaklarında hem de zihinlerinde iz bırakmaya ne dersiniz? O halde sizlere özel hazırladığımız bu şeker ilavesiz ve hafif mi hafif ballı limonlu kek tarifini mutlaka denemelisiniz!

Ballı Limonlu Kek Tarifi

Ballı limonlu kek tarifi son zamanlarda en popüler hale gelen tariflerden birisi oldu. Hem bal hem de limonun doğal yapıda olması bu lezzeti daha da muhteşem yapıyor. Siz de bu popüler tarifi denemek için hemen Toros Dağı Bal firmamızın ürettiği enfes balları alarak harika lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Misafirleriniz ve sevdikleriniz için hem sağlıklı hem de hafif bir lezzet olan bu tatlıyı denemezseniz çok şey kaçırırsınız. O halde nasıl yapılıyor hep beraber göz atalım.

Ballı Limonlu Kek İçin Malzemeler

Ballı limonlu kek için malzemeler aşağıdaki gibidir;

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı yoğurt (250 ml)

- 1 kahve fincanı hindistan cevizi yağı

- 10 – 12 yemek kaşığı yulaf unu

- 1 su bardağından 3 parmak az Toros Dağı Limon Balı

- 1 çay kaşığı vanilin

- 1 adet limon kabuğu rendesi

- 2 – 3 yemek kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Ballı Limonlu Kekin Sosu İçin Malzemeler

- 1 yemek kaşığı nişasta

- 1 su bardağı su

- 3 yemek kaşığı limon suyu

- 3 – 4 yemek kaşığı Toros Dağı Bal Limon Çiçeği Balı

- Limon kabuğu rendesi

- File badem

Ballı Limonlu Kek Hazırlanışı

Ballı limonlu kek hazırlanışı için ilk olarak 3 adet yumurtayı iyice köpürtene kadar çırpıyoruz. Ardından üzerine yoğurt, hindistan cevizi yağı, bal, vanilin, limon rendesi ve de limon suyunu ekliyoruz. Ekledikten sonra spatula ile karıştırmaya devam ediyoruz. Başka bir kasede un ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Bu karışımı diğer karışıma ekliyoruz. Daha sonra spatula ile karışımı karıştırarak kek kalıbına ekliyoruz. Kek kalıbını önceden yağlamış olmanız kekin yapışmaması için önemlidir. Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında 40 ile 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.

Ballı Limonlu Kek Sosunun Hazırlanışı

Ballı limonlu kekin sosu için bir su bardağı suyu tencereye alarak üzerine bir dolu yemek kaşığı nişastayı ekliyoruz. Daha sonra karışımın üzerine limon suyu ve limon rendesini eliyoruz. Sos kıvamlı bir hale gelene kadar sürekli karıştırmaya devam ediyoruz, jöle kıvamına gelince altını kapatıyoruz. Sos biraz soğuduktan sonra üzerine tercihe göre limon balını ekliyoruz. Daha sonra sosun oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.

Ballı Limonlu Kek Servisi Nasıl Yapılır?

Ballı limonlu kek servisi için kekin ve sosun iyice soğumuş olması önemlidir. Eğer ikisi de oda sıcaklığına geldiyse sıra sunuma gelmiştir. Yeteri kadar soğumuş olan kekinizin üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökebilirsiniz. En son aşamada ise file bademlerinizi kekin üzerine serpiştirebilirsiniz. Dilediğiniz gibi farklı ürünlerle de süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
 
Hemen Doğal Bal Ürünlerine göz at!
 
Daha fazla bu tarz içeriğe ulaşmak için blog sitemizi ziyaret edebilirsiniz! torosdagihoney.com

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.