2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Limonata Tarifi

08-12-2022 18:38
Ballı Limonata Tarifi

Ballı limonata tarifi konusunda hiçbir fikriniz var mı? Ya da bu muhteşem lezzeti hiç daha önce denediniz mi? Eğer denemediyseniz bu yazıyı okuduktan sonra hemen mutfağa koşun ve kendinize bu harika limonatayı yapın. Tadı bir o kadar lezzetli olan ve diğer içeceklere göre inanılmaz faydalı olan ballı limonata, mutlaka denemeniz gereken lezzetlerin başında geliyor. Hadi hep beraber ballı limonata nasıl yapılır bir inceleyelim!

Ballı Limonata Nasıl Yapılır?

Yazın limonatayı sevmeyen yoktur diyebiliriz. Peki ya balı? Böyle söyleyince biraz garip olabilir evet. Ama bal ve limon bir araya gelince gerçekten muhteşem bir lezzet ortaya çıkarıyor. Balın faydaları ile limonun sağladığı C vitamini bir araya gelince aynı zamanda ortaya muhteşem bir vitamin deposu çıkıyor. Eğer hala denemediyseniz şimdi doğal bal ve limon alıp bu tarifi yapmaya başlayabilirsiniz.


Ballı Limonata Malzemeleri Nelerdir

Ballı limonata tarifi için gerekli olan malzemeler;

-       6 adet limon

-       3 yemek kaşığı toz şeker

-       2 yemek kaşığı süzme bal

-       500 ml kaynar su

-       500 ml soğuk su

 

Malzemeler ve oranları bu şekildedir. Fakat daha tatlı ya da daha

ekşi bir lezzet arıyorsanız şeker ve limon oranlarında değişiklik yapabilirsiniz.


 

Ballı Limonata Nasıl Hazırlanır?

Ballı limonata için ilk olarak limonların kabuklarını boş bir kaseye rendeliyoruz. Beyaz yerlerini almamaya özen gösterin çünkü acı ekliyoruz. Üzerine şeker ve balı ekleyerek elimiz ile yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra kaseyi streç film ile kapatıyoruz ve dinlenmesi için buzdolabına koyuyoruz. Dolapta 5 saat dinlenen kasemizi alıyoruz ve üzerine yarım litre kaynar suyu dökerek karıştırıyoruz. Karışımı bir sürahiye döküp üzerine yarım litre soğuk su ilave ediyoruz. Daha sonra isteğe bağlı olarak üzerine nane yaprakları da atabilirsiniz.

Ballı Limonatanın Faydaları Nelerdir?

Hem lezzetli hem o kadar da faydalı bir içecektir ballı limonata. Limonun ferah aroması ve balın muhteşem bir araya gelişi ile farklı bir lezzet. Üstelik tam bir vitamin ve mineral deposu. Limonun içerdiği C vitamini ve balın sayısız faydalı bir araya bu karışım ile geliyor. Aynı zamanda enerji kaynağı olarak da bilinmektedir. Bir adet limonun 55 gram C vitamini içerdiğini göz önünde bulunduracak olursak vitamin deposu olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Bunun dışında hem balın hem de limonun mideyi rahatlatıcı etkilerinin olduğu da kanıtlanmıştır.

Ballı Limonata Tarifi Sunum Önerisi

Ballı limonata tarifi oldukça nefis ve eski tariflerden birisidir. Eğer tarifimizi uyguladıysanız ve aklınızda bir sunum fikri yoksa belki naneyi deneyebilirsiniz. Nane her zaman limona çok yakışan bir bitki olmuştur. Taze naneyi ballı limonata ile beraber servis edebilirsiniz. Limonatalarınızı servis ederken üzerine birkaç yaprak taze nane atabilirsiniz. Bunun dışında portakal ya da limon dilimi de koyarak daha farklı bir sunum elde edebilirsiniz.

Bu tarz daha fazla içerik için blog sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.