2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Kurabiye Tarifi

20-01-2023 11:55
Ballı Kurabiye Tarifi

Ballı kurabiye tarifi daha önce denemediyseniz mutlaka denemeniz gereken tariflerin başında yer alıyor. Balın eşsiz lezzeti ile yapılan bu tarif ile misafirlerinize farklı bir lezzet sunabilirsiniz. Üstelik bal aromalı olduğu için şekersiz ya da çok az şeker ile yapılıyor. Bu sayede kalorisi de az oluyor. Hem diyetlerinizde hem de normal zamanda rahatlıkla tüketebileceğiniz biz lezzet olarak karşınıza çıkıyor. O halde hemen şimdi tarife bir göz atalım.

Ballı Kurabiye Tarifi

Ballı kurabiye tarifi güzel davetlerin olmazsa olmazı. Hem lezzetli hem de bir o kadar hafif olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aynı zamanda her mutfakta kolayca bulunan basit malzemeler ile yapılıyor. Tercihinize göre farklı malzemeler de ekleyerek daha kişisel bir lezzet elde edebilirsiniz. Balın kendine has lezzeti ile birleşen bu tarifi misafirlerinizin geleceği zaman yapabilirsiniz. Hem basit hem de yapması da bir o kadar hızlı olan ballı kurabiye tarifinin yapılışını öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Ballı Kurabiye Malzemeler

Ballı kurabiye malzemeler için hemen hemen her evde bulunan malzemeler olduğunu söyleyebiliriz. Kurabiyemiz için gereken malzemeler;

- 4 su bardağı un (kıvama göre arttırabilirsiniz)

- 2 yemek kaşığı şeker

- 3 yemek kaşığı çiçek balı (aromasına göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz)

- 1 tutam tuz

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilin

- 250 gram tereyağı ya da margarin

 

Ballı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Ballı kurabiye nasıl yapılır kısmına geçelim. Kurabiyemiz için ilk olarak tereyağı ve şekeri boş bir kaba alıp yoğuruyoruz. Daha sonra iyice homojen kıvama geldikten sonra içerisinde yumurtayı alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Bu üç malzeme iyice karıştıktan sonra diğer tüm malzemeleri de artık ekleyebiliriz. Elle yoğurmaya devam ettikten sonra hamurumuz hazır bir kıvama geliyor. Eğer çok sıvı ya da çok katı olduysa birtakım malzemeler ekleyerek dengelemelisiniz. Dilerseniz damak zevkinize göre içerisine en son ceviz ya da damla çikolata da ekleyebilirsiniz.

 

Ballı kurabiye Nasıl Pişirilir?

Ballı kurabiye tarifini hazırladıktan sonra sıra pişirmeye geliyor. İlk olarak bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz. Daha sonra kurabiye hamurunu ufak toplar haline getirerek kağıda seriyoruz. Hamurlar arasında mutlaka biraz boşluk bırakmak gerekiyor. Çünkü pişme esnasında yayılan hamurlar birbirine yapışabiliyor. Pişirmek için önceden 180 derecede ısıttığımız fırına kurabiyelerimizi koyuyoruz. Pişirme süresi ise oldukça önemli. Fırının kapağını hiç açmadan 15 dakika pişiriyoruz. Fırınınızın pişirme gücüne göre bu süreç 20 dakikayı da bulabilir.
 

Hemen Toros Dağı Bal Yeni Hasat Çam Balı satın alın!

Sınırlı üretim Doğal Bal ürünlerine göz atmak için ziyaret edin!


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.