2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Kekik Çayı Nasıl Yapılır?

12-01-2023 21:40
Ballı Kekik Çayı Nasıl Yapılır?

Ballı kekik çayı nasıl yapılır ve neden bu çayı tüketmeliyim diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. İlk olarak balın ve kekiğin birbirinden bağımsız olarak çok fazla faydalı iki ayrı besin olduğunu söylemek gerekiyor. Hem bal hem de kekik, sağladığı inanılmaz faydalar sayesinde bizleri sağlıklı tutuyor. Tabii çayınızı yaparken mutlaka hakiki ve organik bal kullanmanız gerektiğini de hatırlatmak gerek. Siz de ballı kekik çayı hazırlayacaksanız mutlaka Toros Dağı ballarını denemelisiniz. Eğer daha önce denemediyseniz hemen şimdi birbirinden farklı çeşitteki ballarımıza göz atabilir ve muhteşem lezzetlerine şahit olabilirsiniz. 

Ballı Kekik Çayı Faydaları

Ballı kekik çayı faydaları insanlar için oldukça önemlidir. Kekik bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı koruyan özel bir baharattır. Özellikle de kış aylarında hastalıklardan korunmak için haftada en az 3 kere bu çayı içmenizi tavsiye ediyoruz. Bunun dışında kekik vücutta bulunan zararlı toksinleri de atmaya yardımcı oluyor. Kekik çayını bir detoks çayı olarak da düşünebilirsiniz. Vücutta bulunan fazla toksinleri atmak ve ödemlerden kurtulmak için harika bir çaydır. İçine bir de bal eklediğinizde tam bir vitamin deposu olacaktır. Siz de daha sağlıklı ve dinç bir yaşam için bu çayı evinizde denemelisiniz.

 

Ballı Kekik Çayı Nasıl Yapılır?

Ballı kekik çayı için gerekli malzemeler isminden de anlaşıldığı gibi bal ve kekiktir. İlk olarak suyu iyice kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suyun içerisinde bir bardağa 1 tatlı kaşığı kekik olacak şekilde kekiğimizi ekliyoruz. Bu şekilde suyu 10 dakika kaynamaya bırakıyoruz. 10 dakika sonrasında ise altını kapatıp biraz daha dinlendiriyoruz. Daha sonra bardağımızı alıp içerisinde bir tatlı kaşığı Toros Dağı balımızı ekliyoruz. Üzerine ise kekik çayını süzerek ilave ediyoruz. Balın homojen bir kıvama gelmesi için karıştırıyoruz. İşte ballı kekik çayımız hazır. Grip savar bu çayı düzenli olarak tüketmeyi ihmal etmeyin.

Neden Ballı Kekik Çayı İçmeliyim?

Ballı kekik çayı içerdiği vitamin ve faydalı toksinler ile bağışıklık sistemini güçlü tutan içeceklerden birisidir. Özellikle de bu çayın kadın hastalıklarına iyi geldiği bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır. Adet düzensizliği ve karın ağrısı gibi sorunlarla boğuşan kadınların tam olarak kurtarıcısı olarak bilinmektedir. Her ay adet dönemi öncesi günde 2 kez kekik çayı içerek bu tür problemlerden kurtulabilirsiniz. Bunun dışında kekik çayının dinginlik ve rahatlık verdiği de bilinmektedir. Aroması da bir o kadar güzel olan kekik çayını bal ile karıştırarak harika bir lezzet elde edebilirsiniz. 

Ballı Kekik Çayı İçin Tek Adres Toros Dağı Bal

Ballı kekik mi yapacaksınız? O halde bu tarif için size harika bal önerilerimiz var. Kekik oldukça keskin bir lezzete sahip üründür. Bu yüzden bu tarifte kullanacağınız balın aromasının daha düşük olması gerekiyor. Siz de kekik çayınız için farklı lezzetlerdeki ballara göz atıyorsanız sizlere sedir ve limon balını önerebilirsiniz. Toros Dağı olarak organik ve doğal yollarla ürettiğimiz bu balları kekik çaylarınızda kullanabilirsiniz. Son derece saf olan lezzetlerimizi denemek için hemen şimsi ürünlerimize göz atabilirsiniz.

Hemen Yeni Hasat Kekik Balı satın alın!

Sınırlı üretim Doğal Bal ürünlerine göz atmak için ziyaret edin!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.