2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Hardallı Tavuk Tarifi

02-03-2023 10:56
Ballı Hardallı Tavuk Tarifi

Ballı hardallı tavuk tarifi pek kişinin favori yemeği arasında yer almaktadır. Pek çok kişinin favorisi olan bu yemek oldukça pratik olup kolayca hazırlanabilir. Bu lezzetli yemek İrlanda kültürüne ait olarak bilinmektedir. İçerisinde bulunan hardal sosu tavuk etine oldukça yakışmaktadır. Ayrıca bal da tarife apayrı bir lezzet katmaktadır.

Bal ve hardal ile bütünleşen tavuklar ana yemekler için harika bit tariftir. Özellikle yanında sunuma eklenen yiyecekler ile oldukça lezzetli bir menüyü oluşturmaktadırlar. Ballı hardallı tavuk yemeğinin yanına genellikle pilav, makarna veya patates kızartması gibi karbonhidratlı besinler tercih edilmektedir.

Ballı Hardallı Tavuk Tarifi

Ballı hardallı tavuk malzemeler bu tarifte kişi için hazırlanmıştır. Daha fazla porsiyon çıkarmak için tarifteki malzemeleri arttırabilirsiniz. Ballı hardallı tavuk yemeği basitçe üç aşamadan meydana gelmektedir. Üç aşamadan sonra lezzetli yemeği sunmaya ve ardından tüketmeye hazır olabilirsiniz. Bu aşamalar tavuğun hazırlanan ballı ve hardallı sosta marine edilmesi, pişirilmesi ve sunumudur.

· Öncelikle tavukları tuzla ve karabiberle harmanlayarak bir kenara koyun. Daha sonrasında da sosunuzu hazırlamaya başlayın.

· Bir kaba hardal, bal, soya sosu ve su ekleyerek bir sos hazırlayın. Bir sonraki aşamada hazırladığınız sosu tavuğunuzun üzerine dökün. Ve yaklaşık olarak 1-2 saat marine olması için buzdolabında bekletin.

· Buzdolabında tavuğunuzu yeterince marine ettikten sonra pişirme işlemine geçin. Biraz yağ eklediğiniz kızgın tavanıza tavuklarınızı yerleştirin. Sonra da tavuklar pişene kadar bu işleme devam edin.

· Son olarak tavada pişirdiğiniz ballı hardallı tavuğunuzu dilediğiniz şekilde sunum yaparak servis ediniz.

Ballı Hardallı Tavuk Tarifi Malzemeler

· 4-5 parça kemiksiz tavuk pirzola

· 1 çay kaşığı tuz

· 1 çay kaşığı karabiber

· 3 yemek kaşığı hardal

· 3 yemek kaşığı Toros Dağı Bal, Süzme Çiçek Balı

· Yarım su bardağı su

· 1 yemek kaşığı soya sosu

· 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Ballı Hardallı Tavuk Marine İşlemi

Ballı hardallı tavuk tarifinin püf noktası marine işlemidir. Ballı hardallı tavuk marine işlemi yemeğin lezzetini ortaya çıkaran bir aşamadır. Marinasyon işlemi ne kadar uzun sürerse yemek de bir o kadar lezzetli olacaktır. Bu nedenle bu tarifte tavuğun marine edilmesi işlemi oldukça büyük bir öneme sahiptir.

Marine işlemi sayesinde bal ve hardal tavuğa daha iyi nüfuz eder. Bu sayede de lezzetler birleşerek bütünleşmiş olur. Bu da ballı hardallı tavuğun lezzetini ön plana çıkarır. Böylece harika bir yemek ortaya çıkar.

Ballı Tavuk Sunumu

Protein değeri yüksek olan ballı tavuk genellikle karbonhidrat değeri yüksek besinlerle servis edilmektedir. Patates kızartması ya da makarna ballı tavuk sunumu yanında yer alabilecek yemeklerdir. Bunların yanında bol yeşillikli salatalar da ballı hardallı tavuğun yanına servis edilecek yiyeceklerdir. Ballı hardallı tavuk yemeği sunumunda yer alabilecek besinler bu şekildedir.

Ballı Hardallı Tavuğun Pişirme Yöntemi

Ballı hardallı tavuğun en bilindik pişirme yöntemi tavada sotelemektir. Ancak farklı pişirme tekniklerini de kullanabilirsiniz. Özellikle de tavuğu fırında pişirmeyi tercih ediyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz. Bunun için tavuk kanat ve but kullanmanız daha lezzetli olacaktır. Sosunu hazırlarken bal, acı sos, hardal, zeytinyağı ve kekik gibi malzemeleri karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı but ve kanat tavukla birleştirdikten sonra tavada üstü kapalı şekilde 4-5 dakika pişirmelisiniz. Ardından fırın kabına alarak 170 derecede pişirebilirsiniz. 15 dakika sosunu çektikten sonra servise alabilirsiniz.

Ballı hardallı tavuk yanına ne gider?

Ballı hardallı tavuğun yanına kremalı makarna, domates çorbası, mevsim salatası veya patates püresi hazırlayabilirsiniz.

Tavuğa neden bal sürülür?

Bal, birçok marine sosunda kullanılan bir üründür. Özellikle de tavuk yemeklerinde tercih edilmesinin nedeni lezzetli bir aroma vermesidir. Aynı zamanda daha iyi kızarmasını sağlar.

Bal ve hardallı tavuk için hangi bal ürünü kullanılır?
Ballı hardallı tavuk için istediğiniz bal ürününü kullanabilirsiniz. Daha iyi aroma vermesi için süzme balı tercih edebilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.