2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Güllaç Tarifi - Ramazan Ayı Özel

23-03-2023 18:53
Ballı Güllaç Tarifi - Ramazan Ayı Özel

Ballı güllaç, Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Ramazan orucunu açtığımızda yemekler ağır gelse de, güllaç hem hafif hem şekerli bir tatlı olarak tüketildiği zaman mideyi zorlamayan bir tatlıdır. Bu özelliği sayesinde güllaç, Ramazan sofralarının vazgeçilmezidir. Peki, güllaç çeşitleri arasında dikkat çeken ballı güllaç yapılışı zor mu? Ballı güllaç sunumu nasıl yapılır? İşte ballı güllaç tarifi ve yapılışı…

balli gullac

Ballı Güllaç Tarifi

Türk mutfağının değerli tatlılarından biri olan ballı güllaç, sıradan güllaçtan çok da farklı bir tarif içermez. Ballı güllaç tarifi malzemeleri ise şu şekildedir:

1 paket güllaç

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı bal

1 su bardağı ceviz içi

Süsleme için taze nane yaprakları

Ballı Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır

Çok kolay ballı güllaç nasıl yapılır sorusunun cevabı birkaç basit adımdan oluşmaktadır. Ballı güllaç yapmak için ilk olarak güllaçları bir kaseye alın. Güllaçları biraz sıcak su serperek yumuşatabilirsiniz. Bu sırada, ballı güllaç yapılışı için sütü bir tencereye boşaltın. Ocaktaki sütü devamlı takip ederek orta ateşte ısınmasını sağlayın. Isınan süte şeker ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu noktada, sütün kaynayacak kadar sıcak olması, şekerin istediğimiz lezzeti vermesine engel olacaktır. Bu nedenle süt henüz ılık ancak şekeri eritecek kadar ısıya ulaşmış iken şekeri dahil edebilirsiniz. Ayrıca, şekeri kattığınızda karıştırarak homojenize olmasını sağlamalısınız.

Süt kaynar duruma geldiğinde, güllaçları süt ile ıslatabilir veya ikinci bir yöntem olarak güllaç yapraklarını süte batırabilirsiniz. Yumuşayan ve sütü emen yaprakları, servis tabağı ya da borcama alarak üst üste dizin. Ara katmanlara ceviz içi serperek lezzet katabilirsiniz. Sonrasında, bir yemek kaşığı balı küçük bir kaseye koyarak benmari usulü ısıtın. Bu noktada biraz güllaç yapılışı için ısıttığınız sütten katabilirsiniz. Sonrasında ise güllaçların üzerine kaşıkla bu balı gezdirin. Güllaç tatlınızı bal ile taçlandırdıktan sonra, taze nane yaprakları ile güllacınızı süsleyebilirsiniz. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra, ballı güllaç tatlınızı afiyetle tüketebilirsiniz.

balli gullac nasil yapilir

Ballı Güllaç Tarifi Sunumu

Ballı güllaç tarifi sunumu, göz zevkinizi de damak zevkiniz gibi şımartabilmek adına oldukça önemlidir. Ayrıca, ballı güllaç sunumu için servis önerimiz, bu tarifte taze nane ile süsleyerek servis etmeniz. Ancak, elbette farklı ballı güllaç sunumu fikirleri de mevcut. İçine bol miktarda ceviz içi serptiğiniz güllacınızı servis tabağına aldığınızda dikkat etmeniz gereken temel şey ise, ne çok sütlü olup sütü tabaktan taşmalı, ne de sütü tamamen emmiş kabarcıklı bir yapıya sahip olmalıdır. Ballı güllacınızın üzerine hoş kokulu taze nane yaprakları serperek servis edebilirsiniz. Ayrıca, taze dilimlediğiniz çilek, muz, kivi gibi meyvelerle de güllacınızı süsleyebilirsiniz. Üçüncü bir alternatif olarak ise, pudra şekeri serperek güllacınızı servis edebilirsiniz. Bununla birlikte, güllacı soğuk servis etmeniz gerekmektedir.

Dilerseniz balını yayladan evinize getirelim. Toros Dağı Bal güvencesi ile ballarınızı hemen sipariş edebilirsiniz!

Afiyet olsun!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.