2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Frappe Tarifi

25-01-2023 06:21
Ballı Frappe Tarifi

Ballı frappe tarifi nedir ve nasıl yapılır konusunda bir fikriniz yoksa bu yazıdan sonra mutfağa koşacağınıza eminiz. Kahve ve balın bir araya gelmesi ile oluşan bu muhteşem lezzet, farklı tatlar sevenleri şaşırtacak. Üstelik oldukça hafif de bir lezzeti var. Evinizde kahve ve bal varsa kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti frappe, herkesin sevdiği, denemeyenlerin ise mutlaka seveceği bir tarif olarak karşımıza çıkıyor. Siz de farklı lezzetleri seviyorsanız ballı frappe çok hoşunuza gidecek. Hem kendinize hem de misafirlerinize farklı bir lezzet sunmak için şimdi hemen yapılışına geçelim.

 

Ballı Frappe Tarifi

Ballı frappe tarifi buzlu kahve ile yapılan bir tariftir. Frappe buzlu kahvedir ve pek çok aroması vardır. Dilediğiniz lezzetleri frappe içinde buluşturabilirsiniz. Meyveli kahveleri seviyorsanız meyve şurupları kullanabilirsiniz. Bugün biz sizlerle ballı frappe tarifini paylaşacağınız. Kahve, süt ve bal ile yapılan bu tarife bayılacaksınız. Üstelik hem çocuklarınızın hem de misafirlerinizin çok seveceği bir tarif olacak. Frappe tarifi için şimdiden buzlarınızı hazırlayın. Eğer buzlarınız hazırsa şimdi tarife bir göz atalım.

 

Ballı Frappe Tarifi Malzemeler

Ballı frappe tarifi için malzemeler bal, süt ve kahveden oluşmaktadır. Fakat dilerseniz içerisinde damak zevkinize uygun lezzetleri de ekleyebilirsiniz. Genelde kahvelerin süslemesi için çikolata parçacıkları ve çeşitli şuruplar da eklenebiliyor. İsterseniz meyve şekerlemeleri ile farklı lezzetler elde etmek mümkün. Şimdi malzemelere bir göz atalım. Bu tarifin ana malzemeleri;

- Granül kahve ya da espresso

- 2 yemek kaşığı bal

- Süt

- Su

- Buz

Ballı frappe yaparken ister espresso isterseniz de granül kahve kullanabilirsiniz. Bunun dışında üst süslemesi için dilerseniz krem şanti de kullanabilirsiniz. Misafirlerinize harika bir sunum yapmak için krem şanti iyi bir seçenek olacaktır.

 

Ballı Frappe Tarifi Nasıl Yapılır?

Ballı frappe tarifi nasıl yapılır konusuna gelelim. İlk olarak kahvemizi demliyoruz, granül kahve kullanıyorsanız onu da kaynar su ile hazırlıyoruz. Daha sonra uzun bir bardağın içerisine buz ekliyoruz. Bardak ve buz beklerken biz demlenen kahvemize süt ekliyoruz. Süt eklemeden de tarifi yapabilirsiniz ama süt kahveyi yumuşatacaktır. Böylelikle balın tadı daha çok gelecektir. Daha sonra kahveyi bardağa koymadan önce balı da ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Karışımı daha sonra buzlu bardağımıza ekliyoruz. İşte frappemiz hazır.

 

Ballı Frappe Tarifi Sunumu

Ballı frappe tarifi sunumu için oldukça fazla alternatif var. Kahvenizin sunumu için krem şanti kullanabilirsiniz. Kahvenizin üzerine sıkacağınız krem şanti ile farklı bir sunum elde edebilirsiniz. Krem şanti üzerine ise çikolata parçacıkları serpiştirebilirsiniz. Böylelikle hem harika bir kahveniz hem de harika bir sunumunuz olacaktır. Misafirlerinize kahvenizi sunarken mutlaka bu önerilerden faydalanmalısınız. Ballı frappe için Toros Dağı ballarını kullanabilir ve muhteşem lezzetler elde edebilirsiniz.

 

Hemen Toros Dağı Bal Yeni Hasat Karakovan Balı satın alın!

Sınırlı üretim Doğal Bal ürünlerine göz atmak için ziyaret edin!

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.