2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Çörek Tarifi

20-01-2023 12:49
Ballı Çörek Tarifi

Ballı çörek tarifi denemediyseniz bir de bu tarife mutlaka bir göz atın. Siz de klasik lezzetlerden sıkıldıysanız ve misafirlerinize daha hoş tarifler sunmak istiyorsanız harika bir önerimiz olacak. Üstelik bir de balın eklendiği bu tarif oldukça eşsiz. Çay saatleri için farklı bir lezzet arıyorsanız ballı çörek tarifi tam da size göre olabilir. Üstelik yapımı da oldukça kolay ve pratik. O halde hep beraber ballı çörek tarifine bir göz atalım.

Ballı Çörek Malzemeleri

Ballı çörek malzemeler bakımından oldukça kolay bulunabilen ürünler içermektedir. Hemen hemen evinizde bulunan temel malzemeler ile bu muhteşem çöreği yapabilirsiniz. Ballı çörek için gereken malzemeler aşağıdaki gibidir;

- 3 su bardağı un

- 1 su bardağı dolusu dövülmüş ceviz

- Yarım su bardağı toz şeker

- 1 adet yumurta

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 2 – 3 yemek kaşığı bal

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilin

- 100 gram margarin ya da tereyağı

Üzeri için gerekli malzemeler;

- 1 adet yumurta

- 1 kaşık bal

- 2 adet dövülmüş ceviz

Ballı Çörek Nasıl Yapılır?

Ballı çörek nasıl yapılır kısmına gelelim. İlk olarak kaba vanilin, kabartma tozu ve unu alalım iyice karıştıralım. Daha sonra üzerine şeker, margarin, yoğurt, 1 adet yumurta, 2 kaşık bal ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Hamur kulak memesi kıvamına geldikten sonra 30 dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra isteğe göre ufalanmış cevizi ekleyelim ve çörek yapmak için ufak ufak parçalara ayıralım. Ufak parçaları ceviz büyüklüğüne getirelim ve şekil verelim. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine de yumurta sarısı sürelim.

Ballı Çörek Nasıl Pişirilir?

Ballı çöreği fırına atarken mutlaka kızarması için üzerine yumurta sarısı sürmek gerekiyor. Daha sonra ise soğuk fırına atalım. Fırını 150 dereceye getirelim ve yaklaşık olarak 30 dakika pişirelim. Fırının önceden ısıtılmamış olması bu tarifte önemlidir. Çünkü fırın öncesinde ısıtılırsa çöreğin dışı çok fazla pişerken içi çiğ kalabilir. Bu yüzden mutlaka soğuk fırına koyalım ve daha sonradan derecesini açalım. Çörekler pişerken ara ara kontrol etmeyi unutmayalım.

Ballı Çörek Servis Önerileri

Ballı çörek tarifi pek çok malzeme ile süsleyebilir ve servis edebilirsiniz. Bizim önerimiz ise bal ve ceviz kullanarak süslemek olacaktır. Yukarıda malzemeler kısmında belirtmiş olduğumuz gibi üzeri için bal ve ceviz kullanabilirsiniz. Balı ve cevizi karıştırarak çörekleriniz piştikten sonra üzerine dökebilirsiniz. Fakat en az 15 dakika dinlendirmeyi ve daha sonra dökmeyi ihmal etmeyin. Aksi taktirde bal çok yayılacaktır. Bu şekilde misafirlerinize servis edebilirsiniz. Misafirleriniz ve ailenizin bu tarife bayılacağına şimdiden garanti veriyoruz.


Hemen Yeni Hasat Çiçek Balı satın alın!

Sınırlı üretim Doğal Bal ürünlerine göz atmak için ziyaret edin!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.