2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Çikolata Tarifi

29-12-2022 16:34
Ballı Çikolata Tarifi

Ballı çikolata tarifi nasıl yapılır hiç daha önce denediniz mi? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka hemen denemelisiniz. Şekerden uzak hafif lezzetler seviyorsanız bu tarif tam da size göre. Üstelik normal çikolatalar gibi kalorisi de yüksek değil. Diyetlerinizde rahatlıkla tüketebileceğiniz bu tarifi denemek için bal kullanmalısınız. Ballı çikolata tarifi için hemen şimdi Toros Dağı bal firmamızın birbirinden güzel ürünlerine göz atabilir ve bu tarifi denemek için satın alabilirsiniz. O halde şimdi tarifin yapılışına bir göz atalım.

 balli cikolata tarifi

Ballı Çikolata Tarifi

Ballı çikolata tarifinin yapılışı oldukça kolaydır. Aynı zamanda herhangi bir şekilde pişirme işlemi de gerekmiyor. Bu tarif için gerekli olan malzemeler ise;

- 1 çorba kaşığı tereyağı

- 3 – 4 çorba kaşığı kakao

- Tercihe göre 3 çorba kaşığı keçiboynuzu özü ya da tozu (aromasını sevmeyenler aynı oranda kakao da kullanabilir.)

- Yarım bardak süt

- 3 – 4 çorba kaşığı Toros Dağı Bal doğal bal (tat oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz.)

Ballı Çikolata Tarifinin Yapılışı

Ballı çikolata tarifinin yapılışı konusuna gelelim. Bu tarif oldukça basit olduğu için hemen misafirlerinize hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda bir o kadar da kalorisi düşük olduğu için diyet yaparken de rahatlıkla tüketebilirsiniz. İlk olarak ballı çikolata için tüm toz malzemeleri bir araya getiriyoruz. İyice homojen bir kıvama gelince sıvı malzemeleri de ekliyoruz. Karışımı elimiz ile karıştırdıktan sonra ufak toplar haline getirerek yuvarlıyoruz. Evet hepsi bu kadar, artık ballı çikolatanız hazır. Sunumunu ise dilediğiniz süsleme ile yapabilirsiniz.

 

Ballı Hindistan Cevizli Fit Çikolata Tarifi

Ballı çikolata tarifi oldukça geniş bir yelpazesi olan tariftir. Şimdi size daha farklı bir lezzetten bahsedelim. Bir diğer tarifimiz ile ballı hindistan cevizli çikolata tarifi. Bu çikolata için gerekli malzemeler;

- 100 gr hindistan cevizi yağı

- 100 gr toz kakao

- 100 gr bal (oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz.)

Ballı Hindistan Cevizli Fit Çikolata Yapılışı

Ballı çikolata tarifi yapılışı için ilk olarak hindistan cevizi yağını benmari usulü eritmelisiniz. Daha sonra ılık sıcaklıkta olan yağa kakaoyu ekliyorsunuz. Bu iki malzeme iyice karıştıktan sonra balı ekliyoruz ve iyice karıştırmaya devam ediyoruz. En son bu karışımı sıkma torbasına ekliyoruz ve çikolatayı yapacağınız kalıplara dolduruyoruz. Kalıplara doldurduktan sonra yaklaşık 1 saat buz dolabında bekletmelisiniz. Çikolata iyice sertleştikten sonra tüketmeye hazır hale geliyor.

 balli cikolata yapilisi

Ballı Çikolata Sunum

Ballı çikolata tarifi her sofraya yakışan lezzetler arasındadır. Peki sunum için bir fikriniz var mı? Çikolata hemen hemen çok fazla ürün ile bir araya gelince harikalar yaratan bir üründür. Sunumu için de pek çok farklı malzeme kullanabilirsiniz. Örneğin hindistan cevizi tozu ya da ceviz kırıntılarını çikolatanızın üzerine serpiştirebilirsiniz. Bunun dışında farklı aroma seviyorsanız frambuaz ve karamel sosları ile de çikolatanızı süsleyebilirsiniz. Misafirlerinize farklı lezzetler sunmak için meyve soslarını da kullanabilirsiniz.

Ballı Kuru Baklava tarifine hemen göz atın!
 
Haftanın en çok satan balı Çakşır Balını hemen sipariş edin!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.