2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Badem Ezmesi Tarifi

23-02-2023 20:38
Ballı Badem Ezmesi Tarifi

Ballı badem ezmesi yapımı pratik olan bir ikramlık besindir. Bu ikramlık besin Edirne yöresine ait bir lezzettir. Aynı zamanda geleneksel Türk mutfağının da imza lezzetleri arasında yer almaktadır. Geçmişi Osmanlı saray mutfağına dayanan bu lezzetin tarifi uzun yıllara dayanmaktadır. İlk kez Edirneli şeker ustaları tarafından yapılan bu lezzet günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır.

Ballı Badem Ezmesi Tarifi

Yılların eskitemediği ballı badem ezmesi tarifinin yapılışı oldukça basit ve pratiktir. Bu lezzetin tarifi yalnızca yarım saat sürmektedir. Yarım saat içerisinde hazırlayabileceğiniz bu ikram ile misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Ballı badem ezmesi genellikle Ramazan aylarında iftardan sonra çay yanında ikram olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca kimi yörelerde bayram günlerinde de ikram olarak bu tarifi görmek mümkündür.

balli badem ezmesi

Bu tarif için Akdeniz ikliminde yetişen bademler başroldür. Kuruyemiş olarak da sıkça tüketilen badem birçok tarifte aranılan lezzettir. Bal ile bütünleşen badem tadı oldukça lezzettli bir kombinasyonu meydana getirmektedir. Bunun yanında bu tarifin doğal ve sağlıklı olması da bu lezzeti daha cazip kılmaktadır. Özellikle sağlıklı ve lezzetli besin tarifleri arayanlar için bu tarif önerilir.

Ballı Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?

Ballı badem ezmesini yapmak için ihtiyaç duyulan yalnızca iki malzeme mevcuttur. Bunlar badem unu ve baldır. Yapımı sadece on dakikayı alan bu tarif için bu iki malzeme yeterlidir. Tarif için gerekli malzemeleri temin ettiğiniz takdirde yapılışına başlayabilirsiniz.

dogal bal satin al

Malzemeler:

  •  Badem unu (1 su bardağı)
  •  Bal (2-3 yemek kaşığı)

Ballı Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?

  • Ballı badem ezmesinin yapımı kısa süreli olarak iki aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalardan ilki hamurunun yapım aşamasıdır.
  • Bu aşamada badem unu ile bal karıştırılarak bir hamur elde edilmektedir. Hamur için gerekli ölçüler ise bir su bardağı badem ununa 2-3 yemek kaşığı bal ilave edilmesi şeklindedir. Bu ölçüler 10 kişilik ikram porsiyonu için yeterli olmaktadır.
  • Badem unu ve bal karışımı ile elde edilen hamuru streç filme silindir bir şekilde sarın. Daha sonrasında hamuru biraz buzlukta beklemeye alın. Bu yaklaşık olarak 10-15 dakika boyunca sürmelidir. Bu süre boyunca hamur dinlenmiş ve servise neredeyse hazır olacaktır. Son olarak 15 dakika buzlukta bekleyen hamuru dilimleyebilirsiniz.
  • Ballı badem ezmesini daha farklı şekillerde de servis etmeniz mümkündür. Lezzettini arttırmak için dilimlediğiniz ezmeleri çikolata ile kaplayabilirsiniz. Bunu da benmari usülü dilediğiniz çikolatayı eriterek elde edebilirsiniz. Tarif içerisinde baldan kaynaklı olarak yeteri kadar tatlı bulunduğu için çikolata seçiminde bitter tercih edebilirsiniz.

 

Sunum yaparken daha dikkat çekici olması için farklı şekiller deneyebilirsiniz. Dilimlemeden önce çeşitli kurabiye kalıplarını kullanarak farklı sunumlar elde edeblirsiniz. Bu şekilde tatlınızı göze daha çok hitap eden ve dikkat çekici bir şekilde servis edebilirsiniz. Temelde yarım saat süren tatlınızı nasıl servis etmek istediğiniz tamamen size kalmış. İster çikolata kaplı isterseniz farklı şekillerde sunup misafirlerinize servis edebilirsiniz.

 Bu harika tarifi Toros Dağı Bal'ın eşsiz Kestane Balı ile yapabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.