2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Balın Tarihi ve Dünyada Tüketimi

08-12-2022 14:35
Balın Tarihi ve Dünyada Tüketimi

Balın tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Arıların tarihi ise balın bulunuşundan çok daha önceye dayanmaktadır. Tahminlere göre arıların varlığı 50 ile 25 milyon yıl öncesine dayanıyor. Fakat insanların arı ve bal ile tanışması ise yaklaşık olarak 10.000 yıl öncesine dayanmaktadır. Yani aslında her şeyden de önce var olan özel bir besindir diyebiliriz.

Balın Tarihi

Balın tarihi konusunda konuşmamız gerekirse bunun yaklaşık olarak 10.000 yıl önce keşfedildiğini söylemek mümkün. İnsanoğlu milattan önceki zamanlardan beri bazı şeyleri merak ederek keşfetmiş ve hayatına sokmuştur. Balın da tam olarak keşfi bilinmese de eski çağlarda avcılık ve toplayıcılık yaparken keşfedildiği düşünülmektedir. Zaman içerisinde farklı amaçlarla kullanılmış olan bal günümüzde hala orjinalliğini koruyan nadir besinlerden biri olarak bilinmektedir.

Balın Dünyada Tüketimi

Balın dünyada tüketimi keşfinden beri devam etmektedir. Fakat insanoğlunun balı keşfetmesinden önce bal elbette doğada var olan bir besindir. İnsanlar balı keşfettiğinden beri bu besini her alanda kullanmışlardır. Gerek şifa, gerek temizlik olsun günümüzde kozmetiğe kadar her alanda balın kullanımı görebiliriz. Günümüzde ise en yaygın kullanımı gıda sektörüdür diyebiliriz. Oldukça faydalı ve sağlık açısından önemli bir besin olarak balı düzenli olarak tüketmek önemlidir.

Bal Neden Tüketilmelidir?

Bal neden tüketilmelidir diye mi düşünüyorsunuz? O halde size bu besinin mucizevi yönlerinden bahsedelim. Bal eski çağlardan beri hem şifa niyetine hem de besin niyetine kullanılmış bir arı ürünüdür. Aynı zamanda bilim insanlarının araştırmalarına göre çok fazla hastalığa da iyi geldiği bilinmektedir. Bu yüzden düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Siz de daha sağlıklı ve verimli bir yaşam için hayatınıza organik ve gerçek balları sokabilir, daha dinç kalabilirsiniz.

Balın Zararları Var Mıdır?

Balın zararları var desek bu yalan olacaktır. Fakat şunu söylemek gerekir ki her besinin fazlası size zarar sağlar. Eğer önerilen miktardan fazlasını tüketiyorsanız bu durum sizde mide bulantısı ya da baş dönmesine sebebiyet verebilir. Bal aşırıya kaçılmadığı sürece size asla zarar vermez, aksine sayılamayacak kadar fayda sağlar. Bu yüzden düzenli olarak bal tüketerek daha sağlıklı bir yaşama kavuşabilirsiniz.

Bal Nasıl Muhafaza Edilir?

Balın muhafaza edilmesi oldukça kolaydır. Kapağı kapalı cam bir kavanozda balı çok uzun bir süre saklayabilirsiniz. Fakat buzdolabına konulması tavsiye edilmez. Çünkü hakiki ve doğal bal buzdolabında kristalize bir yapıya bürünebilir. Genel olarak ışık almayan bir dolapta saklanması gerekir. Işık ve hava almayan bir ortamda uzun bir süre balı muhafaza edebilirsiniz.

Daha fazla buna benzer içeriğe ulaşmak için hemen blog sitemizi ziyaret edin: torosdagihoney.com
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.