2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Balın Besin Değerleri Nelerdir?

16-12-2022 08:56
Balın Besin Değerleri Nelerdir?

Yer yüzünde bulunan en önemli canlılardan birisi de arılardır. Arıların ürettiği sayısız faydalı besin şu an ekosistemimizi ayakta tutuyor. Bal da bunların arasından açık ara en önemlilerinden birisi olarak sayılmaktadır. Peki balın hangi besin değerlerini içerdiği konusunda ne kadar bilginiz var? Arıların teker teker çiçeklerden topladığı nektarları işlemesi ve kendi öz suları ile birleştirmesi sonucu elde edilen bal, belki de bulunan en kutsal besinlerden birisi. Hadi hep beraber biraz balın değerlerini inceleyelim.

balin besleyici ozellikleri

Balın Besleyici Özellikleri Nelerdir?

Balın besin değerleri konusunda araştırma yaptıysanız içerisinde bulunan sayısız önemli maddeyi görmüş olabilirsiniz. Hem besleyici hem de oldukça faydalı olan bu besini neden tüketmeniz gerektiğini bu şekilde anlayabilirsiniz. İçerdiği aminoasitler, vitaminler, mineraller, fenolik maddeler, enzimler ve protein gibi besinler sayesinde önemli besinlerden birisi haline geliyor. Yer yüzünde bulunan en doğal ve besleyici besinlerden birisi olarak düşünebilirsiniz balı.

 

Balın Kalori ve Enerji Değerleri Nedir?

Besinlerin vücudumuza verdiği enerji miktarlarını bizler Kcal olarak ifade ediyoruz. Balın kcal oranı ise yaklaşık olarak 100 gramda 304 kalori miktarına tekabül etmektedir. Buna göre bir hesaplama yapacak olursak bir gram balda yaklaşık olarak 3 kaloridir. 1 çay kaşığı bal 15 kalori, bir tatlı kaşığı bal ise 22 kaloridir. Aynı zamanda bir çay bardağı bal yani 100 gramlık bir bal 305 kaloridir. Buna göre yemeklerde kullanacağınız ve öğünlerinizde tüketeceğiniz balın oranını ayarlayabilirsiniz.

 bal-kalori-ve-besin-degeri

Balda Bulunan Besin Değerleri

Balın besin değerleri diğer tatlı besinlere göre daha masumdur. 100 gramlık bir balda yaklaşık olarak 305 kalori olduğunu söyledik. Yağ oranı ise 0’dır. 100 gramlık bir balda bulunan karbonhidrat oranı 82 gramdır. 0,3 gramlık bir protein de içermektedir, lif oranı ise 0,2’dir. Tamamen doğal şekerden oluşan balın şeker oranı ise 82 gramdır. Bunun dışında balın içerisinde; kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko, bakır, selenyum, vitamin gibi pek çok besin değerleri de mevcuttur.

Neden Bal Tüketmeliyiz?

Balın besin değerleri oldukça güçlü ve zengindir. Bu yüzden daha sağlıklı bir yaşam için balı hayatınıza sokmanız gerekmektedir. Aşırıya kaçmamak şartıyla her gün hakiki bal tüketerek daha düzenli ve sağlıklı bir yaşam elde edebilirsiniz. Vücutta bulunan her sisteme ayrı bir katkısı olan balı mutlaka hakiki formda tüketmeye özen göstermelisiniz. Hakiki ve orijinal bal için adresiniz Toros Dağı Bal olsun. Hemen şimdi bünyemizde mevcut ballara göz atarak damak zevkinize uygun olan balın seçebilirsiniz.

Bal Ne Kadar Tüketilmelidir?

Besin değerleri oldukça önemli olan balın da elbette bir tüketim önerisi vardır. Genellikle bir yetişkin bireyin günde tüketmesi gereken bal ortanı bir tatlı kaşığı ile bir yemek kaşığı arasında bir oran olacaktır. Bunun dışında şeker hastalığı gibi bir hastalığa sahip bireylerin bu oranı daha az olabilir. Bu konuda mutlaka doktorunuza danışmak isteyebilirsiniz. Balın aynı zamanda vücut ağırlığı ile de doğru otanlılı bir şekilde tüketilmesi gerektiğini eklemek gerekiyor.

Balın Özünde Ne Var?

Bal, özünde birçok maddeyi içeren bileşenlerden oluşan bir besindir. Sağlıklı bir besin kaynağı olduğu için içeriğindeki bileşenleri bilmek faydalıdır. Balın özünü karbonhidratlar, antioksidanlar, vitamin ve mineraller oluşturur. Bu nedenle vücut açısından alınması gereken içerikleri bir arada bulundurur. Durum böyle olunca öğünlerde günlük belirli miktarlarda tüketilmesi gereken bir besin olarak bilinir. Früktoz ve glikoz gibi doğal şekerleri içerdiği için karbonhidrat içeriği enerji sağlamaya yarar. Diğer yandan B6 vitamini, riboflavin ve teovin gibi vitaminlerden oluşur. Potasyum, demir ve magnezyum gibi mineraller de vücut için gereklidir. Hücre yaşlanmasını ve vücuttaki serbest radikallerin zararlı etkilerinden korumak için antioksidanlar da özünde yer alan maddelerdendir.

Bal protein mi karbonhidrat mı?

Bal, früktoz ve glikoz içeren karbonhidratları daha fazla içeren bir besindir. Bu nedenle proteinler bakımından zengin değildir.

Balda D vitamini var mı?

Bal, birçok vitamin ve mineral içeren besin olduğu için öğünlerde günlük olarak tüketilir. A, B ve C vitamini içeren bal aynı zamanda D vitamini de içermektedir.


Hemen doğal bal ürünlerine göz atmak için tıklayın: Doğal Bal Ürünleri

Daha fazla bu tarz içerik için blog sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
torosdagihoney.com
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.