2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Bal Kilo Aldırır Mı? Bal Su Diyeti

15-09-2022 02:29
Bal Kilo Aldırır Mı? Bal Su Diyeti

Bal kilo aldırır mı sorusu çoğu kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Bal, sağlık için majör derecede fayda sağlayan bir besin olarak karşımıza çıkıyor. Birçok alanda kullanılabilen bal aynı zamanda diyette de kullanılan bir besindir. Özellikle de doğal tatlandırıcı olarak kullanılan bal sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilir.

Belirli miktarlarda bal tüketildiği takdirde kilo alımının söz konusu olmadığını belirtmeliyiz. Hatta diyet listelerinde yer alan bal sağlıklı bir besin türü olduğu için kilo vermek isteyenler tarafından tüketilmektedir. Dolayısıyla diyette tüketilen bu besin kilo aldırmaktan çok kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Tüm bu yönleriyle bal, sağlıklı kilo vermek isteyenlerin diyet listelerinde yerini alıyor.

diyette bal yenir mi

Diyette Bal Yenir Mi?

Diyette bal yenir mi ve ne kadar yenilmelidir sorusu çoğunlukla kilo vermek isteyenler tarafından merak edilmektedir. Doğal bir tatlandırıcı olan bal fit tatlılarda ya da kürlerde kullanıldığı için diyete yardımcı bir besin kaynağıdır. Ancak kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerekir. Kontrollü ve diyette yardımcı olan diğer besinlerle birlikte tüketildiğinde balın metabolizmayı hızlandıran etkisi de görülür.

Dolayısıyla bal diyette yenebilen ve diyet için önemli besinlerden biridir. Uzun süre şeker dengesini sağlayabilen bal kilo vermeye de yardımcı olur. Bunun için balın dahil olduğu bazı diyetler yapılmaktadır. Diyette bal yemenin birçok faydası vardır.
 
Diyette bal yemenin faydaları aşağıda maddeler halinde verilmiştir:
  •  Kahvaltılarda bal tüketmek vücuda enerji sağladığı için tüm gün aktif bir gün geçirmek mümkündür.
  •  Metabolizmayı hızlandıran bal kolay bir şekilde yağ yakmaya yardımcı olur.
  •  Diyette kilo vermeyi hızlandırmasının yanı sıra solunum enfeksiyonlarının da önüne geçer.
  •  Diyette bal tüketmek aynı zamanda sindirimi kolaylaştırarak metabolizma için önemli bir etki sağlar.
  •  Balın içerisinde bulunan amino asit, mineral ve vitaminler kilo alımının önüne geçer. Bu da kilonun beraberinde meydana gelen yağlanmayı da engeller.

Bal Diyeti Nasıl Yapılır?

Bal diyeti nasıl yapılır sorusu özellikle de fit bir görünüme sahip olmak isteyen kişiler tarafından merak edilmektedir. Vitamin deposu olarak bilinen bal aynı zamanda kan şekerini dengeleyen doğal bir tatlandırıcı olarak karşımıza çıkıyor. Bal diyeti farklı şekillerde yapılmaktadır. Diyette özellikle de kür olarak kullanımı tavsiye edilmektedir.

Kilo verme hızını artırmak için hazırlanan bal kürü doğal bal, tarçın ve ılık su karışımından elde edilir. Bu kür sabah uyanınca kahvaltıdan önce içildiğinde gün boyu metabolizmayı destekleyen etkisi görülür. Metabolizmayı hızlandıran ve kilo vermeye yardımcı olan bu kür bazı diyet listelerinde yer alır. Ancak bu kürü tüketmek için kişinin bala alerjisinin olmaması önemli bir noktadır.
 
dogal bal

Bal Su Diyeti

Bal su diyeti kilo vermek için tercih edilen diyet türlerinden biridir. Birçok vitamine sahip olan bal farklı karışımlarla vücuttaki zararlı toksinleri uzaklaştırır. Bu karışımlardan biri olan su, bal ve limon suyu karışımı sporda faydalı etkiler yaratmaktadır. Bu etkilerden en bilineni kasları koruması, enerji vermesi ve yorgunluğa iyi gelmesidir.

Ballı limonlu su olarak da geçen bu karışım aynı zamanda bağışıklığı da güçlendirmektedir. Ancak bu karışımı kronik hastalığı ve rahatsızlığı olmayanların uygulaması önemli bir detaydır. Bu karışımı spor yapmadan ya da kahvaltı ve yemek öğünlerinden önce tüketebilirsiniz. Böylece etkisi daha iyi bir şekilde görülür.

Dolayısıyla bal diyeti olumlu sonuç veren diyet türleri arasında yer alır. Ancak bu diyeti uygularken beslenmeye dikkat edilmeli ve düzenli spor yapılmalıdır. Aksi takdirde kilo vermek zor bir hale gelebilir bu nedenle etkisi de görülmez. Kilo vermek isteyenler bu adımları gerçekleştirdikten sonra zamanla etkili sonuca ulaşabilir.

bal kilo aldirir mi

Bal Kilo Aldırır Mı?

Bal kilo aldırır mı diye sorulduğu zaman tüketilen balın miktarına göre değişir şeklinde cevap verilebilir. Zira bal gerektiğinden fazla tüketildiğinde kalori miktarı artar. Uygun diyetlerle uygulandığı zaman ise kilo verme etkisinin de görüldüğü kaçınılmazdır. Metabolizmayı hızlandıran etkisi kilo verme hızını da aynı oranda etkilemektedir.

Farklı diyet listelerinde yer alan balın kan şekerini dengeleme ve uzun süre tok tutma özelliği vardır. Tüm bu yönleriyle kilo verme konusunda bilinmedik özellikleriyle dikkat çekiyor. Hem sağlıklı beslenip hem de kilo vermek bu şekilde kolay hale geliyor.

Bal Kaç Kaloridir ve Besin Değerleri Nedir?

Bal, porsiyon başına yaklaşık 5 gram ağırlığındadır ve sadece 15 kalori içerir. Bir çorba kaşığı bal ise 21 gramdır ve bu miktar yaklaşık olarak 64 kalori içerir. Bu düşük kalori içeriği sayesinde hafif ve doğal bir tatlandırıcı olarak görülebilir.

Besin değeri açısından bakıldığında balın 100 gramında 0.2 gram lif, 0.38 gram protein ve 82.4 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Bu öğeler, enerji sağlamanın yanı sıra sindirim sistemini destekleyerek vücudun günlük ihtiyaçlarını karşılar.

Bal yemek yağlandırır mı?

Balın ölçülü miktarda tüketilmesi önerilir. Yüksek kalorili bir tatlandırıcı olduğu için aşırı tüketimde kiloya ve yağlanmaya neden olabilir.

Bal diyette nasıl tüketilmelidir?

Diyet sürecinde kilo vermek için ballı su içilmesi önerilir. Karışım her gün aç karna içildiğinde kilo vermeyi sağlayabilir.

Diyette bal ne kadar tüketilmeli?

Diyet sürecinde balın günde 1 yemek kaşığı tüketilmesi yeterli olacaktır. 1 yemekten fazlası kalori ve şeker artışına neden olarak diyet için uygun değildir.

 

Hemen Doğal bal siparişi vermek için tıklayın!

Bu makale hoşunuza gittiyse " Bal İshal Yapar Mı? " adlı makalemizi okuyabilirsiniz. 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.