2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Bal İshal Yapar Mı?

03-11-2022 07:47
Bal İshal Yapar Mı?

Bal ishal yapar mı sorusu uzun zamandır sorulan ve merak edilen sorulardan birisi haline gelmiştir. Balın ishale sebebiyet verip vermediğini anlamak için biraz yapısını incelemek gerekiyor.

 Uzun yıllar boyunca bir şifa niyetine kullanılmış olan bal, oldukça özel ve besin değeri yüksek bir besindir. Hakiki ve organik bir formda tüketildiği sürece insan sağlığına inanılmaz yararları bulunuyor.

Fakat günümüzde artık sahte bal üreticileri çoğaldığı için her markaya güvenmemek gerekiyor. Bal satın alırken mutlaka güvenilir ve doğallığından emin olduğunuz ürünleri tercih etmek önemli bir hale geldi. Toros Dağı Bal Balcılık olarak bu konuda her zaman üstün çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Keçiboynuzu Balındaki %10 İndirimi kaçırma! Hemen Tıkla!

bal ishal yapar mi

Bal İshal Yapar mı?

Bal ishal yapar mı sorusuna geri dönelim. Balın önemli bir şifa kaynağı ve adeta bir ilaç olduğunu söyledik. Peki bal her kullanıldığında bu etkiyi gösterir mi? İlk olarak her üründe olduğu gibi balda da bir kullanım sınırı olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Gereğinden fazla tüketilen her ürün size normalde yarar sağlayacakken aksine zarar verebilir. Baldan da ishal gibi bir etki gördüyseniz bunu kullanım hatası ya da sahte ürün ile ilgili olabileceğini düşünmeniz gerekiyor.

İnsan metabolizması için oldukça önemli bir besin olan bal, önerilen miktarın çok daha fazla oranında tüketilirse ishal gibi bir yan etki göstermesi oldukça normaldir. Fakat bunun nadir bir etki olduğunu da mutlaka söylemek gerekiyor.

bal satin al

Bal Kabızlığa İyi Geliyor

Evet bal kabızlığa iyi geliyor fakat çok fazla tükettiğiniz takdirde ishal olma gibi bir etki görmeniz de normaldir. Bu etki oldukça nadir görülen bir etki de olsa tüketim miktarının dışına çıkmamak gerekiyor. Baldan alacağınız verimi sadece normal ölçülerde tüketerek alabilirsiniz.

Örneğin sıradan bir yetişkinin günde bir tatlı kaşığı bal yemesi oldukça normal bir ölçü olacaktır. Siz de sadece kabızlık sorunu çekiyorsanız değil, daha sağlıklı bir yaşam sürmek için günde bir tatlı kaşığı bal tüketebilir ve etkilerini kısa bir sürede görebilirsiniz.

bal kabizliga iyi geliyor

Balın Faydaları

Kabızlığa iyi gelen bir besin olarak anlattığımız bal, sadece sindirim sistemine değil, pek çok organa da iyi geliyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek daha sağlıklı bir yaşam sürmemize yardımcı oluyor. Bunun dışında yüksek kolesterol seviyesini de düzenliyor. Diyet yaparken yardımcı gıda olarak kullanılabiliyor, şeker niyetine bal tüketerek kilo verme sürecinizi çok daha hızlandırabilirsiniz.

Aynı zamanda bal kemik gelişimini de düzenleyerek büyüme çağındaki çocuklara yardımcı oluyor. Siz de hakiki ve doğal balları tüketerek daha sağlıklı ve dinç bir yaşam sürebilirsiniz.

Balın Bağırsaklara Faydası Nedir?

Bal, ölçülü miktarda tüketildiği zaman bağırsaklar için faydalı bir besindir. Zira içeriğinde mikropları yok edici etkisi bulunduğu için bağırsaktaki zararlı mikropların oluşmasını önler. Midede oluşan sindirim problemlerini de gidermeye yardımcı olur. Bu nedenle doğal bir çözüm olarak mide ve bağırsak sorunları için bal tüketilmesi önerilir. Ancak balın doğal olması ve ölçülü miktarda tüketilmesi çok önemlidir.

Ballı su bağırsaklara iyi gelir mi?

Ballı su aynı zamanda ballı şerbet olarak da adlandırılan bir içecektir. Bu içecek mide ve bağırsak sorunlarına bağlı olarak meydana gelen kabızlığın giderilmesine yardımcı olur.

Bal ishali keser mi?

Soğuk bal şerbeti ya da ballı su ishali kestiği için bu rahatsızlık için tüketilmektedir. Bu içeceğin ishali kısa sürede durdurma etkisi vardır.

Bal ishal mi yapar kabız mı?
Bal, normal ölçüde ve doğal şekilde tüketildiğinde ne ishal ne de kabızlığa neden olur. Ancak aşırı tüketildiğinde metabolizma dengesine göre ishal ve kabızlığa neden olması da muhtemeldir.

Manuka Balı Nedir? adlı blog yazımızı okumak için hemen yazıya gidin!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.