2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Arı Sütü Bozulur mu?

08-12-2022 23:24
Arı Sütü Bozulur mu?

Arı sütü bozulur mu diye merak ediyorsanız bu içerik tam da sizlere özel hazırlandık. Son zamanlarda ismini sıkça duyduğumuz özel bir arı besini olan arı sütü, çocuk ve yetişkin için fark etmeksizin inanılmaz faydalı bir besindir. Eğer arı sütü aldıysanız da bunun nasıl saklanması gerektiğini de mutlaka bilmek gerekiyor. Arı sütünü nasıl muhafaza edeceğiniz bilmezseniz etkilerini kaybedebilir. Bu besinin saklanması konusunda öğrenecek çok şeyiniz var. Hadi şimdi hep beraber bu besin nasıl saklanır onu inceleyelim.

ari sutu nasil saklanir

Arı Sütü Nasıl Saklanır?

Arı sütünü saklamak için ortamın sıcaklığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Normal oda sıcaklığında bekletirseniz etkisini zamanla kaybedecektir. Protein içeren bir besin olduğu için normal oda sıcaklığında saklarsanız parçalanabilir. Bu yüzden mutlaka soğuk bir ortamda muhafaza etmelisiniz. Tavsiye edilen sıcaklık oranı ise -10 ile -20 derece gibi bir sıcaklık olacaktır.

Arı Sütünün Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Arı sütü nasıl saklanmalı konusuna açıklık getirebildiysek biraz da bozulduğunu nasıl anlayabiliriz konusuna gelelim. Bu besinin oda sıcaklığında saklanmayacağını belirttik. Bu yüzden özenle muhafaza etmek önemlidir. Bozulduğunu ise renginden anlayabilirsiniz. Açık bir rengi olan arı sütü, normal koşullarda saklanmaz ise renginde değişme olur. Daha koyu ve kıvamlı bir yapı alır. Aynı zamanda küflenme meydana gelebilir.

Arı Sütü Dışarıda Bozulur Mu?

Arı sütü dışarıda bozulur mu sorusuna rahatça evet cevabını verebiliriz. Hassas formülü olan bu besini oda sıcaklığında tutarsanız maalesef formunu kaybeder ve bozulabilir. Bu yüzden mutlaka soğuk ve önerilen ısı derecesinde muhafaza etmelisiniz. Eğer soğuk bir ortamda saklamayacaksanız ise diğer arı ürünleri ile karıştırıp da muhafaza etmeniz mümkündür. Örneğin petek bal ile karıştırarak da saklayabilirsiniz. Fakat en ideal çözüm ise ufak ambalajlara koyup soğutucuda saklanması olacaktır.

ari sutu bozulmamasi icin

Arı Sütünün Bozulmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Arı sütü nasıl saklanmalı konusunda yapabileceğiz belli başlı çözümler vardır. Öncelikle bu sütün besin değeri yüksek ve protein dolu olduğunu bilmelisiniz. Bu yüzden saklama koşullarına önem vermek gerekiyor. Çok fazla protein barındırdığı için -10 derece gibi bir sıcaklık önerilmektedir. Bunun dışında eğer imkanınız varsa bu sütü -20 derecede saklamanız daha sağlıklı olacaktır. -20 derecede sakladığınız takdirde 4 ay boyunca kalitesini kaybetmez.

Arı Sütü Oda Sıcaklığında Saklanır Mı?

Arı sütünü eğer oda sıcaklığında muhafaza ederseniz kıvamı ve yapısı bozulur. Aynı zamanda besin değerini de kaybeder ve işlevsiz hale gelebilir. Bu yüzden soğuk ortamda saklamak daha doğru olacaktır. Eğer kısa bir süreliğine oda sıcaklığında tutacaksanız mutlaka hava almayan bir ortamda folyoya sarılı bir şekilde saklayabilirsiniz. Oda sıcaklığında arı sütü saklamak istiyorsanız ampül formunda olan arı sütlerini tercih edebilirsiniz. Onlar oda sıcaklığında saklanmaya uygun yapıdadır.

Hepsi ve Daha fazlası için blog sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.