2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Sedir Balı Nedir? Faydaları Nelerdir?

31-08-2023 14:16
Sedir Balı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Sedir balı nedir sorusu diğer ballardan farklı olan bu ürün için önemlidir. Sedir balı, salgı balı türünde olduğu için çiçek balı olarak nitelendirilemez. Sedir ormanlarında üretimi gerçekleştiği için sedir balı olarak adlandırılır. Bu ormanlardaki bitkilerde çiçek yoktur. Dolayısıyla arılar nektarlardan bal üretimi yapamaz. Zaten, sedir balı arılar tarafından değil basra böceği tarafından üretilir. Bu bal türünün diğer ballardan ayrılan birçok özelliği ve faydası vardır.

Sedir Balı Nedir?

Sedir balı nedir sorusuna kısaca bir salgı balıdır şeklinde yanıt verebiliriz. Sedir ağaçlarından üretilen bu bal, üç tür böcek tarafından üretilir. Yaprak biti, karınca ve bal arası arasındaki simbiyotik ilişki bu balın üretiminde büyük rol oynamaktadır. En saf bal türlerinden biri olan sedir balı, sedir ağacının üzerindeki yaşayan bazı böceklerin öz suyu ile beslendikten sonra salgıladıkları maddeden üretilmektedir. Bal arıları da bu maddeleri toplar ve salgı balını elde ederler. Sonuçta ise sedir balı üretilerek tüketime hazır hale getirilir.

Sedir Balı Nasıl Üretilir?

Sedir balının üretim şekli diğer ballardan farklıdır. Sedir balının üretimi, sedir ağacı üzerinde yaşayan böceklerin bitki özsuyu ile beslenmesiyle başlar. Bu beslenme sonucunda böcekler ballı madeyi salgılarlar. Öte yandan, bal arıları bu maddeyi toplayarak sedir balını üretirler. Sedir ormanları Akdeniz bölgesinde daha fazla olduğu için üretimi en çok bu bölgede yapılır. Tüketiciler ise bu nadir ve şifalı balı memnuniyetle tercih etmektedirler. Dolayısıyla sedir balının üretimi 2000 yıllık ömrü olan sedir ağaçlarından yapılmaktadır.

Sedir Balı Faydaları

Sedir balı, geçmişten günümüze kadar şifa amaçlı olarak tüketilmektedir. Bu özelliği, sedir balının faydalı bir bal olduğunu göstermektedir. Peki sedir balının faydaları nelerdir ve tüketildiğinde ne işe yarar? Sedir balının sağlık açısından şu faydaları sağladığı düşünülmektedir:

· Özellikle öksürük, astım ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarında etkili bir tedavi sağlar.

· İçeriğinde bulunan bileşenler sayesinde mide ve kolon kanserine karşı koruyucu özellikler sunar.

· Kan şekerini dengeleyici etkisi sayesinde diyabet hastalarının kullanımına uygundur.

· Rahatlatıcı özellikleri sayesinde sinirleri yatıştırarak sinirlilik tedavisine yardımcı olur.

· Enfeksiyon sorunlarında doğal yoldan tedavi sağlar.

· Anti-enflamatuar özellikleri sayesinde iltihaplanmaların giderilmesine yardımcı olur.

· Hücre yenilenmesini destekleyerek vücutta sağlıklı doku oluşumuna yardımcı olur.

· Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri vardır, vücudu hastalıklara karşı koruma konusunda destekler.

· Anemi sorunlarıyla mücadelede etkilidir.

Sedir Balı Neye İyi Gelir?

Sedir balı, farklı bir bal türü olmasına rağmen lezzetli ve sağlıklı bir üründür. Tonik etkisi olduğu olduğu için diğer ballardan farklı bir etki sunar. Ayrıca sakinleştirici özelliği sayesinde sinirlilik tedavsinde doğal bir yöntem olarak kullanılır. Yorgunluğa iyi gelen bu bal aynı zamanda etkili bir enerji vericidir. İdrar yolları iltihaplanmasında ya da solunum yolu rahatsızlıklarında kullanımı uygundur. Tüm bu etkilere sahip olan sedir balı, doğal ve katkısız olarak tüketildiğinde şifalı bir tüketim sunar.

Sedir Balı Ne Kadar Tüketilmeli?

Sedir balı sağlık amaçlı kullanıldığında, sabahları kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına tüketilmesi önerilir. Olumlu etkilerini gözlemlemek için düzenli olarak 4-6 hafta boyunca kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca, sedir balını sofranızda, tariflerinizde ve bitki çaylarınızda kullanabilir, farklı lezzetleri birleştirerek özgün tatlar elde edebilirsiniz.

Doğal Sedir Balı Nereden Alınır?


Sedir balını üreten birçok üretici marka vardır. Market raflarında çok rastlanılmadığı için belirli üreticilerden alınması gerekir. Her bal ürününde olduğu gibi doğal ve katkısız olanını tercih etmek önemlidir. Akdeniz bölgesindeki sedir ağaçlarından elde edildiği için bu bölgedeki üreticilerden temin edebilirsiniz. Toros Dağı Bal, sedir balını en doğal ve kaliteli haliyle sunar. Katkı maddesi içermeyen bu nadir bal ürünün içeriği marka tarafından şeffaf bir şekilde paylaşılmıştır. Yetişkin ve çocuk tüketimine uygun olan sedir balını Toros Dağı Bal’dan tercih edebilirsiniz.

Sedir balı donar mı?

Sedir balı doğal ve katkısız bir ürün olmasına rağmen kristalize olabilir. Ancak uygun koşullarda saklandığında daha uzun sürede donar.

Sedir balı nasıl kokar?

Sedir balının kokusu diğer ballardan biraz farklıdır. Zira odunsu ve hafif bir koku profiline sahiptir.

Sedir balı iyi mi?

Sedir balı, diğer ballardan daha az üretilen salgı balıdır. Bu nedenle faydaları da farklılık gösterir. Sağlığa iyi gelen yararları olduğundan iyi bir arı ürünüdür.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.