2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Oxford Üniversitesi Araştırma Sonuçlarına Göre Bal Antibiyotikten Daha İyi

15-02-2024 12:25
Oxford Üniversitesi Araştırma Sonuçlarına Göre Bal Antibiyotikten Daha İyi

Oxford Üniversitesi'nde yapılan bilimsel bir araştırmanın sonucuna göre balın, antibiyotikten daha yararlı olduğu tespit edilmiştir. Bal, hemen hemen her evde olan şifalı besinlerden biridir. Ancak doğal olarak tüketilmesi, faydalarından yararlanmak adına çok önemlidir. Özellikle de kış aylarında daha fazla tüketilen bal, öksürük, soğuk algınlığı ve boğaz ağrısına iyi gelir.

bal antibiyotikten daha iyi

Balın Üst Solunum Rahatsızlıklarındaki Etkileri

Mevsimsel rahatsızlıkları ve kronik hastalıklara iyi gelen bal, herkesin elinin altında bulunması gereken bir besindir. Öyle ki, araştırmalarla desteklenen bazı çalışmalarda da balın ne kadar faydalı olduğu görülmektedir. Isıtıcı bir etkiye sahip olan bal, özellikle de kışın vücut sıcaklığını korur. Diğer yandan ise sakinleştirici özelliğe sahip olduğu için sinir sistemine de iyi gelen etkileri yadsınamaz.

Bal, her ne kadar faydalı bir besin kaynağı olarak görülse de ilaçlarla genelde kıyaslanamaz. Zira, doğal bir besin kaynağı olduğu için genelde ilaçlardan daha üstün değildir. Ancak bu genelleme artık geçerli değil. Çünkü Oxford Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre bal, antibiyotikten daha faydalı. Bu araştırma özellikle de soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde balın antibiyotikten bile üstün olduğunu göstermektedir.

Oxford Üniversitesi'nde 1761 katılımcı ile yapılan 14 klinik çalışmasına göre balın bilinmeyen özellikleri keşfedilmiştir. Üst solunum enfeksiyonlarının iyileştirilmesinde balın oldukça işe yaradığı tespit edilmiştir. Oxford Üniversitesi bilim adamları ve araştırmacıları bu konu hakkında şunları da ekledi: "Antibiyotik, en fazla üst solunum yolu enfeksiyonları için reçete edilir. Üst solunum enfeksiyonlarının çoğu viral olduğu için bu reçete etki göstermeyebilir. Ayrıca uygun olmadığını da belirtmek gerekir."

"Antibiyotiklere Alternatif Olarak Bal Tercih Edilmelidir"

Oxford Üniversitesi bilim adamları, balın antibiyotikten daha faydalı ve üstün olduğunu çalışmaları ile kanıtlamıştır. Öyle ki, klinisyenlere üst solunum yolu enfeksiyonlarında reçete antibiyotikten ziyade balı önermişlerdir. Bu araştırmanın sonucunda, balın normal tedavi alternatiflerinden daha etkili olduğu tespit edilmiştir. Buna göre antimikrobiyal yolla oluşan rahatsızlıkları da önlediğini söyleyebiliriz.


Bal, İyileşmeyi Hızlandırıyor ve Öksürüğü Azaltıyor

Oxford Üniversitesi araştırmacıları, balın etkisine dair 14 çalışma yürüttü. Bu çalışmalardan yola çıkarak balın üst solunum yolu hastalıklarına karşı oldukça etkili olduğunu tespit ettiler. Ayrıca bu hastalıklarda kullanılan antibiyotik, ağrı kesici ve antihistaminden %36 daha etkili olduğu da ortaya koyuldu. Balın iyileştirme gücü vurgulanarak üst solunum hastalıklarında kişinin 2 gün içinde iyileşebileceği belirtildi. Diğer yandan ise öksürüğün %50 daha azalttığı da araştırma sonuçları arasındaydı.

British Medical Journal'de yapılan çalışmanın sonuçları yayımlandı. Yayımlanan sonuçlarda ise şu ifadeler yer aldı: "Bal, birden çok semptom kombinesinde öksürüğün şiddetini oldukça azalmakta." Yapılan çalışmalara göre bal, antibiyotikten daha etkili olduğu için günümüzde de alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Antibiyotiğin olumsuz etkilerinden kaçınmak ve sağlıklı bir tedavi seçimi için doğal bal ürünleri kullanmak önemlidir.

bal iyilesmeyi hizlandiriyor

Antibiyotik Direncini Önlemeye Yardımcı

Bal, antibiyotiğe göre daha ucuz ve erişilebilirdir. Araştırmacılar, balın hastalıklarda tedavi amaçlı kullanıldığında neredeyse hiçbir yan etkisinin olmadığını da ifade etmiştir. Üst solunum yolu hastalıkları için tüketilen bal, antibiyotik tüketimini de azaltacaktır. Araştırmacılar, bu durumla ilişkili olarak antimikrobiyal direnç krizinin çözümlenebileceğini de ifade etmişlerdir. Antimikrobiyal direnç krizi ise, antibiyotiğin çok fazla kullanılması durumunda virüs ve bakterilerin gelişerek ilaçlara karşı direnç göstermesi durumudur.

Her Bal Antibiyotikten Yararlı Mı?

Oxford Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmanın sonucunda balın antibiyotikten daha yararlı olduğu tespit edilmiştir. Bu noktada akıllara gelen diğer bir soru ise her balın antibiyotikten yararlı olup olmayacağıdır. Bal, homojen bir yapıda olduğu için her bal ürününün işe yaramayacağı uzmanlar tarafından belirtilmiştir. Bu durumda katkısız ve tamamen doğal olan ham balın antibiyotikten daha etkili olduğu düşünülebilir.

Doğal ve katkısız bal ürününü tüketmek, özellikle de üst solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir. Dolayısıyla soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklar için doğal bal ürünü tüketebilirsiniz. Araştırmacıların da vardıkları sonuca göre bal, bu hastalıkların tedavisinde kullanıldığında yan etkiye neden olmaz. Aksine kısa sürede iyileştirir ve hastalıkların hafif atlatılmasına yardımcı olur. Bu çalışmaya göre bal, üstün bir doğal tedavi aracı olarak görülmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.