2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Lavanta Yağı Ne İşe Yarar? Neye İyi Gelir?

19-04-2023 00:55
Lavanta Yağı Ne İşe Yarar? Neye İyi Gelir?

Lavanta yağı ne işe yarar ve ne iyi gelir pek çok kişinin merak ettiği sorular arasındadır. Cilt bakımındaki etkileriyle bilinen bu bitkisel yağ ruh haline de etkiler sağlar. Bu nedenle lavanta yağını ne amaçla kullandığınıza göre değişir. Kullanışlılık bakımından avantajlı bir bitkisel yağ olduğu için günümüzde popülerdir. Görünümleri ve kokularıyla dikkat çeken lavanta çiçekleri mucizevi bitkilerdir. Ferahlatıcı ve sakinleştirici etkisi olan lavanta yağı da birçok kullanımıyla pek çok yerde yerini alıyor.

Lavanta Yağı Ne İşe Yarar?

Lavanta yağı ne işe yarar ve neye iyi gelir gibi sorularının cevapları kapsamlı olabilir. Diğer bitkisel yağlardan birçok özelliğiyle farklılaşan lavanta yağının özelliklerine bakmak gerekir. Lavanta yağının işlevsel özellikleri ve faydaları şunlardır:

·Nem bariyerini dengeleyen lavanta yağı doğal bir nemlendiricidir. Bu nedenle kuru ciltten şikayetçiyseniz cilt bakım rutininize bu bitkisel yağı dahil edebilirsiniz.

·Beta-karyofilen içeriğine sahip olduğu için yaraları iyileştiren bir etkisi vardır.

·Eşsiz ve ferahlatıcı kokusu sayesinde ruh haline iyi gelebilir. Dolayısıyla sakinleşmek için aroma terapi olarak evinizde kullanabilirsiniz.

·Kokusunun bir diğer işe yaradığı nokta ise kötü kokuları gidermektir. Evde buhurdanlıkta belirli zamanlarda lavanta yağını kullanabilirsiniz.

·Meditasyon çalışmalarında uygun bir bitkisel yağdır. Lavanta yağının frekansının diğer bitkisel yağlara göre daha fazla yüksek olduğu bilinir.

·Antiseptik özelliği sayesinde güneş yanıklarını yatıştırıcı bir etkisinin olduğu söylenir. Yeni cilt hücresi oluşumunu destekleyerek güneş yanığını ortadan kaldırabilir.

·Antimikrobiyal özelliği olan bu bitkisel yağ saç derisindeki kepek oluşumunu da azaltabilir. Ayrıca ince telli saçları güçlendirir ve daha sağlıklı bir saç görünümüne yardımcı olur.

·Uykusuzluk problemleri için en fazla önerilen bitkisel yağ lavanta yağıdır. Bunun için uyumadan önce yastık kılıfınıza birkaç damla lavanta yağı damlatabilirsiniz. Bu, uykuya geçişinizi hızlandıracak ve daha kaliteli bir uyku düzeni sunacaktır.

lavanta yagi neye iyi gelir

Lavanta Yağı Neye İyi Gelir?

Lavanta yağı neye iyi gelir sorusunun cevabını saymakla bitmez. Bu mucizevi ve eşsiz bitkisel yağı birçok amaçla kullanabilirsiniz. Uyku problemlerinden gerginliğe, gerginlikten cilt bakımına kadar sayısız etkisi vardır. Sadece bunlarla da sınırlı kalmayıp saç bakımı için de etkili bir yağdır. Tüm bu özellikler lavanta yağını diğer yağlardan ayırır.

Lavanta yağının solunum yolu hastalıklarına da iyi geldiğini biliyor muydunuz? Bu bitkisel ve doğal yağı göğüs, boyun ya da sırtınıza masajla uygulayabilirsiniz. Böylece yaşadığınız öksürük, bronşit ve geçmeyen rahatsız edici solunum hastalıklarının etkisini hafifletebilirsiniz. Burkulma, sırt ve baş ağrısı yaşıyorsanız lavanta yağını etkilenen bölgeye sürebilirsiniz. Ağrıların hafiflediğini ve geçtiğini gözlemleyebilirsiniz.

Lavanta Yağı Faydaları

Lavanta yağı faydaları oldukça fazla olduğu için pek çok kişinin tercih ettiği bir üründür. Bu da, bedensel ve ruhsal olarak güçlü bir yağ olduğu anlamına gelir. Lavanta yağının faydalarından biri de sivilceleri iyileştirme etkisidir. Antibakteriyel özelliği sayesinde sivilce ve kızarıklık görünümünü hafifletebilir. Kızarıklık ve sivilce görünümünü önleyen bu bitkisel yağ aynı zamanda cilde aydınlık sağlayabilir. Leke görünümünü azaltması daha aydınlık bir cilt görünümü sunar. Sadece yüz ve saçta kullanılmayan bu lavanta yağı ayak bakımı için de kullanılabilir. Ayak derisinin kuruluğunu önlemek için bu bitkisel yağı tercih edebilirsiniz.

Bitkisel bir parfüm olan lavanta yağını dilerseniz bileğinize sürebilirsiniz. Bu, gün boyu daha ferah ve doğal kokmanızı sağlayabilir. Ayrıca yine kokusu sayesinde evde doğal bir oda kokusu olarak kullanılmasına olanak tanır. Üstelik bu yağın tansiyonu dengeleme özelliği olduğu da söyleniyor. Tansiyon probleminiz varsa kıyafetlerinize sürebilir veya koklayabilirsiniz. Böcek ısırığına da iyi geldiği bilinen lavanta yağı aynı zamanda haşereleri uzaklaştırabilir. Sprey şişesine suyla seyrelterek evin içine ya da kolunuza sıkabilirsiniz.

 lavanta yagi faydalari

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır?

Lavanta yağı nasıl kullanılır sorusunun yanıtı kullanım amacınıza göre değişebilir. Eğer cilt bakım için kullanacaksanız cildinize bir miktar pamukla uygulayabilirsiniz. Ayrıca diğer bitkisel yağlarla da seyrelterek kullanmanız mümkün. Eğer saç bakım için kullanmak istiyorsanız şampuan veya kreminizin içine birkaç damla ekleyebilirsiniz. Evde kullanmak için ise buhurdanlığa ekleyebilir ve sakinleştirici bir atmosfer yaratabilirsiniz. Tırnak bakımı için ise diğer bazı bitkisel bazlı yağlarla karıştırarak doğrudan uygulayabilirsiniz.

Lavanta Yağı Kullanırken Bilinmesi Gerekenler?

Lavanta yağı her ne kadar faydalı bir ürün olsa da kullanımında dikkat edilmesi gerek birçok nokta vardır. Özellikle de ciltte alerjik etkisi olup olmadığı göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun için kullanmadan önce cildin küçük bir yerinde deneyip etkileri görebilirsiniz. Seyretilmeden kullanıldığında ciltte tahriş, kızarıklık ve yanma görülebilir. Dolayısıyla taşıyıcı bir yağla seyreltmek gerekir. Aynı zamanda hamilelik ve emzirme döneminde kullanılmak istendiğinde önce doktora danışılmalıdır. Cilde veya saça uyguladıktan sonra güneş ışınından kaçınmak önemlidir. Zira uçucu bir yağ türü olduğu için hassasiyet olabilir.

Lavanta yağı hangi hastalıklara iyi gelir?

Lavanta yağı solunumsal rahatsızlıklara iyi gelir. Buna bağlı olarak boğaz enfeksiyonları, astım, bronşit ve benzeri hastalıkların etkilerini hafifletir.

Lavanta yağı diz ağrılarına iyi gelir mi?

Lavanta yağı romatizmal ağrılara iyi geldiği için eklem ve kas ağrılarını da hafifletir. Bu nedenle ağrıyan bölgelere masaj yaparak uygulanması yeterlidir.

Lavanta yağı nerelere sürülür?

Lavanta yağının etkilerini görmek için bilek, şakak ve boyun arkasına sürmek mümkündür. Aynı zamanda ağrı görülüyorsa diz, bacak ve kol gibi yerlere masaj yaparak uygulanır.
Doğal bal ürünlerine hemen göz atın! Toros Dağı Bal 'ın analizli ve sertifikalı ürünlerini sipariş edin! 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.