2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Karakovan Balı Faydaları

17-11-2022 01:25
Karakovan Balı Faydaları

Karakovan balı faydaları açısından oldukça önemli bir baldır. Diğer ballara göre çok daha farklı bir özel bal olarak bilinir. Arıların tamamen kendileri tarafından doğal yöntemlerle ürettikleri bir baldır.

Diğer bal türleri gibi bu balın üretiminde arılara beslenme yapılmaz. Gerçekten emek ve güç isteyen bir üretimi vardır. Bu bal üretilmeden önce karakovanlar hazırlanır ve insanlar müdahale etmeden kendi başına bal üretimi gerçekleşir.

Karakovan Balı Nedir?

Karakovan balı nedir diye soracaksanız oldukça özel bir bal olduğunu söyleyebiliriz. Bu balın üretiminde petek kullanılmaz, sadece arıların kendilerinin ürettiği petekler mevcuttur. Bu peteklere isa karakovan ismi verilir. Balın ismi de buradan geliyor.

Arıcılar bu balın üretimi esnasında hiçbir müdahele etmiyorlar, böylelikle ortaya doğal ve hakiki bir ürün çıkıyor. Diğer bal türlerine göre oldukça doğal ve mineral içeren bir baldır. Aynı zamanda inanılmaz da faydaları bulunuyor.

karakovan bali nedir

Karakovan Balı Faydaları

Karakovan balı faydaları diğer hakiki ballar gibi oldukça fazladır. Özellikle bu balı ilaç balı olarak da duymuş olabilirsiniz. Çünkü antiseptik özelliğe sahip olduğu, Bu sayede mikrop ve bakteriler ile savaşmada adeta bir savaşçı rolüne büründüğü bilinmektedir.

Bağışıklık sistemi açısından oldukça önemli ve etkin bir özelliği bulunuyor. Yüksek oranda antioksidan barındırdığı için pek çok hastalığa iyi geliyor. Özellikle de kanser, damar hastalıkları ve kalp rahatsızlıklarına iyi geldiği kanıtlanmıştır. Bunun dışında göz enfeksiyonları ve soğuk algınlık problemleri açısından da faydalı bir bal olduğu bilinir.

Karakovan Balı Neye İyi Gelir?

Karakovan balı neye iyi gelir diye düşünüyorsanız her türlü rahatsızlığa karşı bir faydası var diyebiliriz. Oldukça doğal ve hakiki formda üretilen bu bal içerdiği faydalı enzimler ile sizleri sağlıklı tutuyor. Özellikle de dizanteri ve tifo bakterilerine karşı hassasiyetle savaşıyor.

Bu bal şeker içermediği için şeker hastaları tarafından da sıklıkla kullanılıyor. Bağışıklık sistemini güçlü tutan karakovan balı, balgamı söktürerek öksürüğü de kesmesi ile sık kullanılmaktadır. Aynı zamanda hepatit B, hepatit C ve sarılık gibi hastalıların tedavisinde de etkilidir.

Karakovan Balı Nasıl Anlaşılır?

Karakovan balı nasıl anlaşılır diye merak etmeniz oldukça normaldir. Özellikle de günümüzde sahte bal üreticilerinin çoğalması ile bu tür sorularla sıkça karşılaşır olduk. İlk olarak bu balın diğer ballara göre daha sert bir kıvamı olması gerekiyor. Sürekli akışkan kıvamda olan bir bal değildir, kesik kesik akması normal bir durumdur.

Diğer ballara göre daha sert ve keskin olduğu için geniz yakabilir. Yine de bal satın alırken özelliklerine ve üzerinde bandrollere bakmanız gerektiğini unutmayın.

Karakovan Balı Nasıl Tüketilmeli?

Karakovan balı nasıl tüketilmeli sorusuna gelelim. Bu bal diğer ballara göre daha keskin ve acın bir lezzete sahiptir. Bu yüzden çiçek balları gibi kahvaltıda pek tüketilmez. Fakat yine arzuya ve isteğe göre isterseniz kahvaltılarda da karakovan balını tüketebilirsiniz.

Tüketim önerisi ise günde bir tatlı kaşığıdır. Direkt olarak aç ya da tok karna tüketebilirsiniz. Eğer hastaysanız sabahları aç karnına bir kaşık karakovan balı yemeniz toparlamanıza yardımcı olacaktır. Bunun dışında tadı genzinizi yakıyorsa sıcak su ile karıştırıp da içebilirsiniz. Soğuk su ile tüketildiği zaman ise ishali azaltıcı etkisi bulunuyor.

Karakovan Balının Çiçek Balından Farkı Ne?

Karakovan balı ile çiçek balı arasında belirgin bir fark vardır. Bu fark ise karakovan balının üretim şeklidir. Özel ve doğal bir kovan içerisinde üretildiği için diğer bal ürünlerinden oldukça farklıdır. Kütük içerisinde yer alan balmumu, arılar tarafından üretildiği için doğaldır. Normal petek ballardan farkı ise daha sert peteklere sahip olmasıdır. Akışkanlık kıvamı ise yoğundur. Aynı zamanda herhangi bir süzme işleminden geçirilmediği için üretildiği şekilde tüketilir. Üretim sürecinde kovan açılmadığı için diğer bal üretimlerinden farklıdır.

Karakovan balı peteği ağızda kalır mı?

Karakovan balının peteği ağızda kalmadan erir. Ancak ağızda kalıyorsa yapay bal ürünü olabilir.

Karakovan balı hangi hastalıklara iyi gelir?

Karakovan birçok hastalığa iyi gelir ve bunlar; gastrit, ülser, göz rahatsızlıkları, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarıdır. Aynı zamanda hepatit B, C ve birçok virüsle de savaşabilir.

Karakovan balı neden siyah olur?

Karakovan balı renginin diğer ballara göre daha koyu ve yoğun bir renge sahip olduğu görülür. Bunun nedeni ise antioksidan değerinin yüksek olması ve serbest radikallere karşı direnç sağlayan polifenoller içermesiyle ilişkilendirilir.

Hemen Toros Dağlarından gelen eşsiz aromalı, doğal Karakovan Ballarını sipariş edin!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.