2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Limonlu Kek Tarifi

14-04-2023 12:04
Ballı Limonlu Kek Tarifi

Ballı limonlu kek tarifi son derece pratik ve zahmetsizdir. Yapılışından malzemesine kadar birçok aşamada kolaylık sağlar. Bunun için evde bulunabilen malzemeler genelde yeterli olacaktır. Temel malzemeleri ise bal, limon ve undur.

Kek tatlı ve keskin bir lezzet profiline sahiptir. Bal çiçeksi bir tatlılık katarken limon parlak bir narenciye aroması sağlar. Kekin dokusu genellikle nemli ve yumuşaktır. Kek soğuduktan sonra, limon aromasını arttırmak için çırpılmış krema, pudra şekeri serpme veya hatta limon glazürü ile servis edilebilir.Genel olarak ballı limonlu kek, tatlı ve keskin tatlardan hoşlananlar için mükemmel olan lezzetli ve eşsiz bir tatlıdır.

Ballı Limonlu Kek Malzemeler

Ballı limonlu kek tarifi bazı malzemeler gerekir. En önemli malzemelerinin bal, limon ve un olduğunu belirtmek gerekir. Temel bir ballı limonlu kek için gerekli malzemeler genellikle şunlardır:

· 10 tepeleme yemek kaşığı çok amaçlı un (tercihen yulaf unu)

· 2 çay kaşığı kabartma tozu

· Yaklaşık bir su bardağı narenciye balı

· 1 su bardağı yoğurt

· 1 yemek kaşığı yağ (tercihen Hindistan cevizi yağı)

· 3 yumurta

· Yarım çay kaşığı karbonat

· 2 yemek kaşığı limon suyu

· Limon kabuğu rendesi

Kekin lezzetini ve dokusunu geliştirmek için vanilya özütünü de tercih edebilirsiniz. Her bir malzemenin miktarı tarife ve porsiyon büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle kişi sayınıza göre bu malzemeleri artırıp azaltabilirsiniz.

Ballı Limonlu Kek Hazırlanışı

Ballı limonlu kekin hazırlanışı da oldukça kolaydır. Bunun için şu aşamaları takip etmeniz gerekir:

· Fırını önceden 180 derece sıcaklıkta ısıtmalı ve yuvarlak bir kek kalıbını yağlamalısınız.

· Keki hazırlamaya başlarken öncelikle 3 yumurtayı köpürene kadar çırpın.

· Ardından, yağ, bal, limon suyu, yoğurdu hafif ve kabarık olana kadar birlikte krema haline getirin. Bu esnada limon kabuğu rendesini eklemeyi de unutmamalısınız.

· Kek hazırlama kabınıza un, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı .karıştırıp bir kenara koymalısınız.

· Kuru malzemeleri yavaş yavaş ıslak karışıma ekleyin ve sadece birleşene kadar karıştırınız.

· Hamuru hazırlanan kek kalıbına döküp ve 30-35 dakika pişmesini beklemelisiniz.

· Keki tepsiden çıkarıp tamamen soğuması için 5 dakika tepside soğumaya bırakın.

· Ardından ızgara telinin üzerine alıp sunum için servis edebilirsiniz.

· Ballı limonlu keki çırpılmış krema ile servis edin veya arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpin.

Ballı Limonlu Kek Sunum

Ballı limonlu kek tercihlerinize bağlı olarak birçok şekilde servis edilebilir. Ballı limonlu kek sunumu için işte bazı öneriler:

· Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz: Ballı limonlu keki servis etmenin basit bir yolu üzerine pudra şekeri serpmektir. Bu, bir tatlılık dokunuşu katacak ve sunumu görsellik olarak da geliştirecektir.

· Limon glazesi ekleyin: Pudra şekeri ve limon suyunu pürüzsüz olana kadar karıştırabilirsiniz. Böylece basit bir limon glazesi yapabilirsiniz. Glazürü soğumuş kekin üzerine gezdirin ve servis etmeden önce sertleşmesini beklemeniz daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.

· Krem şanti ile servis edin: Ballı limonlu kek, üzerine bir top krem şanti ile harika bir tat verir. Ekstra lezzet için krem şantiye biraz limon kabuğu rendesi veya bir tutam bal da ekleyebilirsiniz.

· Taze meyvelerle süsleyin: Pastanın üzerine çilek veya ahududu gibi taze meyveler eklemek pastayı daha da lezzetli hale getirebilir. Meyveler kekin tatlı ve keskin tatlarını tamamlayacaktır.

Tüm bunlara ek olarak çay veya kahve ile eşleştirebilirsiniz. Ballı limonlu kek, bir fincan çay veya kahve ile harika bir ikili haline gelir. Ayrıca eşsiz lezzette bir tatlı veya atıştırmalık olur. Öğle veya akşam saatlerinde çay ve kahve keyfini çıkarmak için mükemmel bir kombinasyondur. Damak tadınıza uygun servis yöntemini seçip lezzetli ballı limonlu kekinizin tadını çıkarın!

Ballı Limonlu Kek Sağlıklı Mı?

Ballı limonlu kek, rafine şeker ve beyaz un içermeyen bir tatlı tarifidir. İçeriğinde tatlandırıcı olarak kullanılan bal tamamen doğaldır. Un da yulaftan elde edildiği için fit bir alternatiftir. Hindistan cevizi yağı içerdiğinden sağlıklı yağ seçimi söz konusudur. İçeriğindeki çoğu malzeme sağlıklıdır ve ballı limonlu kek de diğer çoğu atıştırmalıklar gibi sağlıksız değildir. Özellikle de kilo verme sürecinde olan kişilerin tercih etmesi gereken bir lezzettir. Zira yüksek karbonhidrat barındırmadığı için sağlıklı bir tatlıdır. Balın ve limonun etkileri de göz ardı edilemez. C vitamini bakımından zengin olan limon ve doğal şeker içeren bal buluştuğunda bu özel tarifi ortaya çıkarır.

Ballı limonlu kek kilo verdirir mi?

Ballı limonlu kek kilo verme sürecinde tüketilse de kilo verdirmez. Ancak sağlıklı malzemeler içerdiğinden bu sürece yardımcıdır.

Limon suyu keki kabartır mı?

Kek harcına eklenen limon suyu aslında kabarmasını sağlar. Bu nedenle belirtilen miktarda kekin içine eklemek gerekir.

Limonlu kek tadı nasıldır?

Limonlu ballı kekin tadı hafif ekşi hafif de tatlı notaların birleşiminden oluşur.




IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.