2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Ballı Kekik Çayı Faydaları

22-11-2022 20:44
Ballı Kekik Çayı Faydaları

Ballı kekik çayı faydaları hakkında ne kadar bilginiz var? Eski zamanlardan beri şifa niyetine içilen bu çayın adeta mucizevi etkileri var. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu pek çok besin değerini bu çaydan karşılayabilirsiniz. Hem hastalıları iyileştirme hem de daha verimli bir yaşam için siz de birazdan okuyacaklarınızdan sonra ballı kekik çayı yapmak isteyebilirsiniz.

Ballı Kekik Çayı Nasıl Yapılır?

Ballı kekik çayı yapmak için ilk önce suyumuzu ısıtmamız gerekiyor. Su kaynama aşamasına gelince içerisinde kekiği ekleyin. Yalnız su kaynadıktan sonra kekiği eklemeniz çok önemlidir. Bu aşamada 15 dakika çayın demlenmesini beklemeniz gerekiyor. 15 dakika kaynayan çayınız artık demlenmiş oluyor. Bir süzgeç yardımı ile süzerek içerisinde bal ekleyebilirsiniz. Çayınız sıcakken eklediğiniz bir tatlı kaşığı bal kolayca çayın içerisinde çözünecektir.

balli kekik cayi faydalari

Ballı Kekik Çayı Faydaları

Ballı kekik çayı faydaları açısından oldukça zengin bir çaydır. Yıllarca yapılan araştırmalara göre en etkili faydalarından birisinin öksürüğü kesme özelliği olduğu belirlenmiştir. Özellikle de grip ya da nezle iken boğazı yumuşatarak öksürük ve balgamı engeller. Bu sayede daha rahat nefes almayı sağlar. Bronşit ve larenjit gibi hastalıklarda da etkili bir çözümdür. Hastalılarınızın daha hızlı iyileşmesi için siz de bu çaydan faydalanabilirsiniz.

Bakterileri Yok Eder

Yayınlanan makalelere göre kekik ve bal bakterilere karşı etki eden bir madde içermektedir. Özellikle de aft gibi ağız yaralarınız varsa bu yaraların hızlıca ortadan kalkması için kekik çayını deneyebilirsiniz. Aynı zamanda soğuk ballı kekik çayı ile gargara yaparak yine yaraların ortadan kalkmasını hızlandırabilirsiniz.

Erken Yaşlanmayı Önler

Bal ve kekik insan sağlığı için önemli iki ayrı besindir. İki besinin de antioksidan sayısı yüksektir ve bu sayede yaşlanma karşıtı olarak bilinir. Ballı kekik çayı sayesinde sağlıklı hücrelerinizi koruyabilir ve yaşlanmayı yavaşlatabileceğiniz söylenmektedir. Aynı zamanda bu çayın zararlı güneş ışınlarına karşı da etkili olduğu kanıtlanmıştır. Kolajen bozulmasını önleyerek yaşlanmanızı yavaşlatacağı söylenmektedir.

Tansiyonu Dengeler

Ballı kekik çayı faydaları tansiyon açısından da oldukça önemlidir. Özellikle de yüksek tansiyon problemleri olan kişilere sıkça tavsiye edilen bir bitki çayıdır. Bu çayı içmeden önce yine doktorunuza sormak isteyebilirsiniz. Kekik ve bal özellikleri nedeniyle yüksek tansiyonu önleyen ürünlerdir. Aynı zamanda kalp atışı hızlı kan basıncı ve de kolesterolü de dengelemesi ile bilinmektedir.

Rahatlatır ve Dinginlik Sağlar

Rahatlamaya ve sakinliğe ihtiyacınız mı var? O halde ballı kekik çayı tam da size göre. Özellikle de stres, kaygı, depresyon ya da sinir gibi durumlarla başa çıkabilmek için ballı kekik çayına başvurabilirsiniz. Hem bal hem de kekiğin içerdiği moleküller sizi yatıştıracaktır. Sizleri daha rahatlatarak stresten uzak bir yaşam ile tanıştıracak. Rahatlama duygusu için düzenli olarak bu çayın tüketebilirsiniz.

Öksürüğe İyi Gelir

Kekik çayı, tek başına tüketildiğinde bronşit, astım ve şiddetli öksürük gibi sağlık sorunlarını önler. Bal da yüksek C vitamini ve antioksidan içerdiği için kekik çayının etkilerini artırır. Bu nedenle boğaz, ciğer ve solunum sorunları için ballı kekik çayını içmek faydalı olacaktır. Boğazda kaşıntı hissi ve yutkunma zorluğu yaşanıyorsa bu çayın tüketilmesi önerilir. Kısacası, etkili bir içecek olduğu için solunum yollarını açar ve öksürüğün şiddetini hafifletir.

Ballı kekik çayı hangi durumlarda içilmez?

Ballı kekik çayını yüksek tansiyonu olan kişiler, kronik hastalığı olanlar ve hamileler içmemelidir. Emziren kadınlar, yaşlılar ve çocuklar için de sakıncalıdır.

Gece yatmadan önce ballı kekik çayı içilir mi?

Gece yatmadan ballı kekik çayı içmek, rahatlatıcı bir etki oluşturabilir. Aynı zamanda yüksek antioksidan içeriği sayesinde uykuda bile sindirime yardımcı olabilir.

Kekik çayı zayıflatır mı?

Kekik çayının vücuttan zararlı toksinleri vücuttan uzaklaştırma etkisi vardır. Bu nedenle metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi destekler ve daha vücudu daha enerjik tutar.

Hemen Doğal Arı Ürünlerini sipariş edin!
Daha fazla bu tarz içerik okumak için: torosdagihoney.com/blog
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.