2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Balın Kullanım Alanları

11-11-2022 10:01
Balın Kullanım Alanları

Balın kullanım alanları o kadar geniştir ki az sonra duyduklarınıza şaşırabilirsiniz. Bal sadece yiyecek olarak tüketilen bir besin değildir. Pek çok fazla alanda işe yarar faydalı bir besindir. kimi zaman kozmetik sektöründe kimi zaman ise gıda sektörünün çeşitli bölümlerinde yer almıştır. O halde hadi hep beraber balın kullanım alanlarına göz atalım.

Besin Kaynağı Olarak Bal

Balın kullanım alanları denilince akla ilk sofralarımız geliyor. Evet bal özellikle de kahvaltılarda çok popüler bir besindir. Sadece kahvaltılarda değil, günün her öğününde tüketilebilir bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda çaylara ya da tatlılara da eklendiğinde inanılmaz lezzet katar. şeker yerine bal eklenen tatlı tarifleri son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. Balın en çok kullanıldığı alan gıda alanıdır.

Mükemmel Bir Cilt İçin Bal

Balın bir diğer kullanım alanı ise cilt bakımıdır. Iyi bir nemlendirici kaynağı olarka bilinen bal vücut ile temas ettiğinde kuruluğu derinlemesine kapatır. Bu yüzden yemek dışında çoğu insan balı nemlendirici olarak da kullanmaktadır. Cilde haftada bir defa uygulanan bal maskesi ile kuruluğu siz de önleyebilirsiniz.

Göz Hastalılarında Balın Kullanımı

Gelişen teknoloji ile birlikte tıpta kullanılan malzemeler de değişime uğruyor. Bazı ülkelerde doktorlar katarakt problemi için baldan yararlanıyor. Korneanın tedavi edilmesi için kullanılan malzemelerden birisi ise hakiki ve orijinal baldır. Bal sayesinde katarakt gibi göz problemlerinin önüne geçilebiliyor.

dogal bal

Kozmetik Sektöründe Bal

İyi bir nem özelliğine sahip olduğu için çoğu kozmetik üründe balı görmemiz mümkündür. Özellikle de yüz kremlerinde ve saç bakım ürünlerinde sıklıkla bal kullanılıyor. Bunun dışında en popüler kullanım alanı ise yanık kremleridir. Balın leke giderici ve yanık tedavi edici özelliği olduğu için bu tür kremlerin üretiminde sıklıkla kullanılmaktadır.

Mum Yapımında Bal

Balın kullanım alanlarından birisi de mum yapımıdır. Arılar bal mumunu uzun emekler sonucunda üretilmektedir. Bu bal mumu ise yine mum yapımında kullanılmaktadır. Bunun dışında bal mumu parlatıcı ve cila ürünlerinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Parlak yapısı sebebiyle boya sektöründe önemli bir rol oynuyor.

balin kullanim alanlari

Sağlıklı Saçlar İçin Bal

Iyi bir nemlendirici kaynağı olan bal saçlar için de oldukça önemlidir. Sadece nemlendirmekle kalmaz aynı zamanda saç uzatıcı etkisi de bulunur. Daha sağlıklı ve parlak saçlar için haftada bir kere saçlara bal maskesi yapılabilir. Bunun dışında bal içeren şampuanlar da saç sağlığı açısından faydalı ürünlerdir.

İlaç Sektöründe Balın Önemi

Alternatif tıp sektöründe bal sıklıkla kullanılan önemli bir besindir. Özellikle de bitkisel ilaçlarda balı görmek mümkündür. Soğuk kış günlerinde bağışıklığı yüksek ve güçlü tutmak için bu tür bitkisel ilaçları tüketmek önemlidir. İçerisinde bal olan şuruplar ve takviye ek gıdalar ile daha sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.

Yara ve Yanıklarda Bal Kullanımı

Bal, içerdiği antiseptik özellikleri sayesinde yara ve yanıklarda kullanılabilen bir besin maddesidir. Nemlendirici ve antimikrobiyal olduğu için iltihap ve açık yaralarda kullanımı uygundur. Ülser ve yatak yaraları ile birlikte birçok nedene bağlı olarak meydana gelen yanıklara da iyi gelebilir. İltihap ve yanıkların yarattığı enfeksiyonları önleyerek kötüleşmesinin önüne geçer. Aynı zamanda doku oluşumunu hızlandırarak kısa sürede onarır ve iyileşmesine yardımcı olur. İnsanların yanı sıra bazı hayvanlarda meydana gelen yaraları bile iyileştirebilir. Bu nedenle çok yönlü bir kullanım ve iyileştirici etkiye sahiptir.

Bal saça sürülür mü?

Bal, saça uygulandığında yumuşaklık verir ve besleyiciliğini artırır. Bunun için şampuana eklendiğinde saçlara doğal maske ve krem etkisi verebilir.

Bal en çok nerede kullanılır?

Bal bir besin maddesi olduğu için en fazla gıda sektöründe kullanılır. Pastacılık, fırın ve kafe gibi alanlarda kullanımı fazladır.

Bal yüze sürülür mü?

Bal, antiseptik ve E vitamini içeriği sayesinde cilde de iyi gelen özellikler sunar. Bu nedenle doğal bal maskeleri yapılarak yüze uygulanabilir.

Doğal Arı Ürünlerine hemen göz atabilir, dilediğiniz ürünü saniyeler içinde sipariş edebilirsiniz.
Bu tarz daha fazla makale okumak için torosdagihoney.com/blog sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.