2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Bal Hakkında 10 Faydalı Bilgi - Toros Dağı Bal

14-10-2022 12:09
Bal Hakkında 10 Faydalı Bilgi - Toros Dağı Bal

Bal hakkında faydalı bilgiler adında hiç daha önce içerik okudunuz mu? O halde bu mucizevi ürünün özelliklerine inanamayacaksınız. Geçmişten günümüze kadar şifa niyetine kullanıldığı söylenen balın sayılamayacak kadar ilginç özellikleri bulunuyor. Hadi gelin şimdi muhteşem balın özelliklerini hep beraber inceleyelim!

Balın İnanılmaz Faydaları

Balın faydaları nedir? Bal hakkında bilgi edinmek isteyenlere ilk olarak bu ürünün yapısından bahsetmeye başlayalım. Arıların çiçek çiçek dolaşıp günlerce zahmet vererek ortaya çıkardığı bu ürün günümüzde en önemli besinlerden birisi olarak biliniyor. Arılar çiçeklerden nektar toplayarak kendi özlerini ekleyerek ve işleyerek balı ortaya çıkarıyor. Bu ürün ortaya çıkması o kadar zor bir üründür ki, bir işçi arı ömrü boyunca yalnızca bir çay kaşığı kadar bal üretebiliyor. Bu yüzden kıymetini bilmemiz gereken besinler arasında yer alıyor.

bal hakkinda bilgiler 

Doğal Bir Antibiyotiktir

Bal keşfedildiğinden beri doğal bir antibiyotik olarak kullanılmış bir besindir. Özellikle hastayken ve hastalanmaya yakın bir zamandayken tüketirseniz faydalarını kısa bir süre içerisinde görebilirsiniz. Bağışıklığı kuvvetli tutmak ve her zaman dinç olmak için bal tüketimini arttırmak önemlidir. Günde bir tatlı kaşığı hakiki bal tüketerek daha sağlıklı kalabileceğiniz ifade edilir.

Kas Ağrılarına

Özellikle spor ile ilgilenen kişilerde kas ağrısı sıkça rastlanılan bir durumdur. Balın içerdiği früktoz ve glikoz bileşikleri de bu ürünün doğal ağrı kesici olmasını sağlıyor. Spor sonrası kas ağrısı durumu yaşıyorsanız bal tüketerek bu durumu aşabilirsiniz.

Kan Şekerini Düzenlediği

Doğal ve hakiki formda tüketildiği sürece bal şeker problemlerine iyi gelebilir. İçerdiği faydalı bileşenler ile kan şekerini düzenlediği, Özellikle de tip 1 olarak bilinen şeker hastalarına doktorlar genelde günde bir tatlı kaşığı bal tüketmelerini önerirler.

Öksürüğü Tedavi Ettiği

Özellikle de çay içerisinde eklendiğinde ılık bir şekilde boğaza iyi gelir. Bunun dışında çörek otu ile beraber tüketildiği zaman boğazdaki kuruluğu giderir ve öksürüğü tedavi eder. Grip ya da soğuk algınlığı dönemlerinde ılık ve mutlaka hakiki bal tüketerek öksürüğünüzü azaltabilme imkanınızın olduğu uzmanlar tarafından belirtilir.

dogal bal satin al

Uykusuzluğu Önlediği

Uykusuzluk kimi zaman çekilemeyecek kadar sinir bozucu bir durum olabiliyor. Yatmadan önce bir kaşık bal tüketerek daha hızlı uykuya dalabilirsiniz. Balı sade tüketmek istemiyorsanız süt içerisinde de karıştırarak tüketmeniz mümkün.

Kilo Verme Konusunda Yardımcı Olduğu

İçermiş olduğu vitamin, mineral, aminoasitler ve çeşitli enzimle sayesinde yağ yakmaya yardımcı olduğu söylenir. Aşırıya kaçılmadığı sürece diyetinize ekleyerek kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Bal aynı zamanda metabolizmayı arttırdığı için diyetlerde oldukça önemlidir.

Sindirim Sistemi Açısından Önemi

Balın mikropları ortadan kaldırıcı bir özelliği vardır. Sindirim sistemi içerisindeki bakteri ve mikropları yok ettiği. Böylelikle mide ve bağırsak problemlerini de ortadan kaldırdığı bilinmektedir. Bu tür problemleriniz varsa günde bir tatlı kaşığı hakiki bal tüketebilirsiniz.

Yaraları İyileştirdiği

Düzenli olarak tüketildiği takdirde bal yara ve kesiklere oldukça iyi geliyor. İyileşme süreçlerini hızlandırarak yararların kısa sürede iyileşmesini. Yara iyileşmesi dışında iltihaplanmanın da erken ortadan kalkmasına yardımcı olduğu söylenmektedir.

Cilt Sağlığı Açısından Önemli Olduğu

Doğal bir nemlendirici olarak bilinen bal cilde sürüldüğü ya da tüketildiği takdirde kuruluğu önlüyor. Haftada 2 gün bal maskesi yaparak yüzünüzdeki kurulukları giderebilirsiniz. Bunun dışında cilt lekelerine de iyi geldiği kanıtlanmıştır. Cildinizi daha parlak ve bakımlı bir hale getiriyor.

Saçları Güzelleştirdiği Bilinir

Balın saça inanılmaz etkileri vardır. Nemlendirici etkisi ile saçlara sağlık verir ve kırılmasını engeller. Kepeklenmeye karşı da birebirdir. Hacmini arttırır ve daha sağlıklı görünen saçlar ortaya çıkar. Hafta bir kez bal maskesi yaparak saçınızı daha hacimli bir hale getirebilirsiniz.

Balın Yan Etkileri Nelerdir?

Bal, şifa deposu ve faydalı bir ürün olarak bilinse de bazı kişilerin alerjisi veya hassasiyeti olabilir. Öksürük, sindirim, uykusuzluk ve daha birçok soruna iyi gelen balın, alerjisi olan kişiler için yan etkileri vardır. Bu yan etkiler nadiren görülür ancak bazı anlarda ciddi durumlara neden olabilir. Alerjik rahatsızlıktan ziyade çok fazla tüketildiğinde de yan etkiler ortaya çıkabilir. Balın yan etkileri arasında şunları sayabiliriz:

·   Aşırı terleme

· Bulantı

· Astım belirtileri

· Kalp ritim düzensizliği

· Tansiyonda dengesizlik

· Bayılma

· Kilo kaybı


Bal hangi organa iyi gelir?

Bal, genel olarak vücudun işleyişini sağlayan birçok organa iyi gelen yardımcı bir besindir. Öksürüğe iyi geldiği için ciğer, sindirimi kolaylaştırdığı için bağırsak ve mideye iyi gelir.

Bal nasıl yenirse faydalı olur?

Balın faydasını görmek için her gün düzenli olarak tüketmek gerekir. Önerilen tüketim şekli genelde sabah aç karna yemektir.

Balın Faydaları uzmanlar tarafından araştırmalar sonucu elde edilen bilgilerdir. Yer alan bilgilerin kurumumuz ile alakası yoktur.  

Doğal Arı Ürünlerimize göz atabilir, sipariş edebilirsiniz!

Bu makalemizi beğendiyseniz " Balın Kullanım Alanları " adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.