2000 TL ve Üzeri Alışverişinize %20 İndirim! Alışverişe Başla

Bal Arısı Sokmasının Faydaları

03-11-2022 19:45
Bal Arısı Sokmasının Faydaları

Bal Arısı sokmasının faydaları hakkında hiç daha önce içerik okudunuz mu? Peki sizce bir arının sokmasından nasıl fayda görebilirsiniz? Böyle söyleyince kulağa çok garip gelebilir fakat aslında sizler için oldukça faydalı bir durumdur.

Gerçekten çok talihsiz bir olay gibi gözükse de birazdan öğrenecekleriniz karşısında çok şaşıracaksınız. Hadi şimdi hep beraber arı sokmasının faydalarına göz atalım.

Bal Arısı Sokmasının Bilinmeyen Faydaları

Bal arısı sokmasının faydaları çoğu insan tarafından bilinmemektedir. Bu oldukça normal bir durumdur çünkü arıların ayrımını herkes yapamayabilir.

Bal arıları ise diğer arılardan daha farklıdır. Zehirli iğneleri bulunmaz ve tahmin edemeyeceğiniz faydalar sağlayabilir. Hatta inanmayacaksınız ama bazı insanlar sırf şifa görmek için arılara kendilerini ısıttırıyor. Kulağa çok tuhaf geliyor ama gerçek. Çünkü arılardan görebileceğiniz faydalar sadece bal yiyerek gerçekleşmiyor.

bal arisi sokmasinin bilinmeyen faydalari

Eklem İltihabına İyi Geliyor

Arı sokması sonucu kemik iltihaplarının azaldığı ve ortadan kalktığı kanıtlanmıştır. Arı sokmasından kaynaklanan sıvı eklem iltihabını tedavi ederek önlemeye yardımcı oluyor.

Bilim insanlarının araştırmalarına göre bu durum yakın gelecekte tedavi yöntemi olarak kullanılmaya başlanacak.

 

Alternatif Tıp Olarak Görülüyor

 Araştırmalara göre pek çok hastalığa şifa olarak bilinen arı ısırığı önemli bir hale geliyor. Arı ısırığının şifasını fark eden bilim insanları arı kovanındaki havayı boru yardımı ile depolayarak deneylerine devam ediyor. Hatta bu hava ciğerlere çekilirse astım ve alerji gibi sorunlara da iyi geldiği tespit edilmiştir.

Dolayısıyla sadece arıların ürettiği bal ya da polen gibi ürünlerden faydalanmak yerine ısırıktan da faydalanmak gerektiğini hatırlatmış olalım.

bal satin al

Kanser Hücrelerine Etki Ediyor

Araştırmalara göre arı sokması kanser hücrelerine etki ediyor. Kanser oluşumuna sebep olan hücrelerin azaldığına ve zamanla yok olduğuna şahit olduklarını söylediler. Bu konuda hala araştırma aşamasında olsa da ileride kanser tedavilerinde kullanılabilecek bir tedavi yöntemi olarak da karşımıza çıkabilir.

Arı Sokmasının Diğer Faydaları

Kısaca bunu özetlemek gerekirse bal arısı sokması;

  • Vücuttaki iltihaplanmayı engellediği
  • Romatizma ve eklem ağrılarına iyi geldiği
  • Kan dolaşımını hızlandırarak hareket kabiliyetini arttırdığı
  • Bazı hastalıkların tedavisine iyi geldiği
  • Bağışıklığa olumlu etkisi olduğu
  • Diş ağrısına iyi geldiği bilinmektedir.

Araştırmalara ve gözlemlere göre bal arısı sokmasının genel olarak faydalarını bu şekilde açıklayabiliriz. Fakat şunu da belirtmek lazım bu konuda araştırmalar hala devam etmektedir. İleride belki de sadece alternatif tıp olarak değil, bir tedavi olarak bal arısı ısırığı gündemimize gelebilir.

Arı Zehrinin Özellikleri Nedir?

Zehir, akla her ne kadar olumsuz bir kavram olarak gelse de bazı durumlarda olumlu yönleri ortaya çıkabilir. Arı zehri de bazı olumlu özelliklere sahiptir. Ancak bal arılarının zehirlerinin faydalı olduğunu belirtmekte fayda var. Arı zehri, arının ürettiği doğal bir bileşendir. Öyle ki bu bileşen bazı hastalıkların doğal tedavisinde kullanılır. Bu alanda araştırmalar hala devam etse de bazı rahatsızlıkların etkisi bu zehir sayesinde hafiflemiştir. Ancak arıya alerjisi olan kişiler için arı zehri faydalı değildir.

Arı sokması bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilir mi?

Arı sokması, yapılan bazı araştırmalar doğrultusunda doğal bir tedavi olarak kullanılabilmektedir. Özellikle de geçmeyen artrit iltihaplanmaları, ağrılar ve nörolojik rahatsızlıklar bunlara birer örnektir. Ancak bunlar arılara alerjisi olmayan kişiler için uygun bir tedavi yöntemi olabilir.

Eşek arısı sokması tehlikeli mi?

Eşek arısı sokması, alerjik semptomlara neden olduğu için tehlikeli olabilir. Özellikle de diğer arılara göre daha fazla acı verici ciltte kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir.

Sınırlı üretim, doğal ürünlerimizin tadına bakmak için hemen tıklayın!

Daha fazla bu tarz makale okuma için hemen blog sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.